Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου σε κάθε επίπεδο»

Published

on

TOY ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗ (*)
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι είναι εργαλειοποίηση της πίστης.

Εργαλειοποίηση της πίστης είναι όταν προεκλογικά αποσιωπείτε την πρόθεσή σας να φέρετε προς ψήφιση το παρόν νομοσχέδιο για να μπορείτε να κάνετε παρέλαση σε όλους τους ναούς και τις ακολουθίες. Εργαλειοποίηση της πίστης αλλά και της διαδικασίας είναι όταν το 2015 ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καλέσετε την Ιεραρχία στις επιτροπές, γιατί τότε συνέφερε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενώ τώρα με ένα επιχείρημα πραγματικά αστείο δεν καλέσατε την Εκκλησία. Είπατε, μάλιστα, «άλλωστε οι απόψεις είναι γνωστές». Δηλαδή, οι απόψεις των φορέων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν σας ήταν γνωστές; Όμως, καλέσατε.
Εργαλειοποίηση της πίστης είναι να θέλετε την Εκκλησία συνεργάτη στα όποια εφήμερα σχέδιά σας, όπως κάνατε κατά την περίοδο του κορωνοϊού όταν ο κ. Γεραπετρίτης ευχαριστούσε την Ιεραρχία επειδή η τελευταία υποχώρησε στις αξιώσεις της Κυβέρνησης και έκλεισε τις εκκλησίες.
Εργαλειοποίηση της πίστης είναι όταν πιέζατε, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, τους μητροπολίτες να θάψουν προεκλογικά τη ΝΙΚΗ. Στις 24 Ιανουαρίου δήλωσε ο κ.Πρωθυπουργός ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου «Σέβομαι την άποψη της Εκκλησίας. Δεν θα χαλάσουμε τη συνεργασία μας».
Ο σεβασμός όμως στην Εκκλησία προϋποθέτει σεβασμό στη διδασκαλία της. Και η διδασκαλία της Εκκλησίας για το θέμα που συζητάμε σήμερα είναι γνωστή και ξεκάθαρη. Ποιος είναι ο σεβασμός στη διδασκαλία της Εκκλησίας όταν από επίσημα χείλη, αυτά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ακούγεται ακριβώς αυτό: «προς Θεού η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία».
Κύριοι, δεν φέρνετε απλά ένα θέμα προς ψήφιση, ένα απλό νομοσχέδιο. Συμπληρώνετε ένα κομμάτι του παζλ μιας ολόκληρης ατζέντας. Κι ας λέει «όχι» ο κ. Πλεύρης. Μιας ατζέντας που εφαρμόζει πλήρως τις επιταγές του Νταβός και της παγκοσμιοποίησης ή, για να μιλήσουμε με τη σύγχρονη γλώσσα, της woke ατζέντας και της woke κουλτούρας. Μιας ατζέντας που στρέφεται ενάντια στις αξίες, τις παραδόσεις και τελικά ενάντια στην ίδια την ταυτότητά μας και στην υπόστασή μας. Μιας ατζέντας που έρχεται με όρους επιβολής και όχι κοινωνικής ανάγκης, όπως λέτε. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο γιατί.
Μην έχετε καμία αυταπάτη. Ο γάμος των ομοφυλοφίλων θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην πατρίδα μας σε κάθε επίπεδο. Οι δικαιωματιστές, όπως φαίνεται από την συνεχή πρόοδο των νομοθετημάτων όπως την ζητούν επίμονα, είναι ανικανοποίητοι. Όπως τους ακούσαμε και στις Επιτροπές της Βουλής απαιτούν αλλαγή σχολικών βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι ομοφυλοφιλικές οικογένειες στην ύλη.
Μερικές φορές αναφερόμενοι στην πορεία της χώρας μας λέμε δυστυχώς η Ελλάδα είναι τριάντα χρόνια πίσω. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ που η Ελλάδα είναι τριάντα χρόνια πίσω.
Εάν δεν αντιλαμβάνεστε τις προεκτάσεις αυτού του νομοσχεδίου, κοιτάξτε απλά τις χώρες που προηγούνται σε αυτή την ατζέντα.
Με αυτό το νομοσχέδιο χτυπιέται η ταυτότητα. Πλήττεται η οικογενειακή συνοχή, άρα και η κοινωνική συνοχή και κατά προέκταση το έθνος το οποίο έχετε φροντίσει να ψηφίσετε με τη δημογραφική κατάρρευση, με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, με την αμυντική αποδυνάμωση των νησιών μας. Και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά είναι κομμάτια του ίδιου παζλ.
Κάθε γονιός, εκπαιδευτικός, καθένας που αγαπάει την οικογένεια και την πατρίδα πρέπει να αντισταθεί τώρα που μπορεί.
Στον πόλεμο που κηρύχθηκε, χρέος μας είναι να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, να φροντίσουμε να ευπρεπίσουμε πνευματικά τα σπίτια μας, τα σύγχρονα καταφύγια των παιδιών μας. Οι γονείς να αγωνιστούμε να γίνουμε πρότυπα για τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί Σίμονες και Ειρηναίοι τους στον ανήφορο της ζωής τους που έχει ήδη ξεκινήσει. Η ώρα να μιλήσουμε και να μιλήσουμε όλοι μαζί είναι τώρα, τώρα που είμαστε πολλοί.
(*) Αποσπάσματα της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της «ΝΙΚΗΣ», βουλευτή Αχαϊας, Σπύρου Τσιρώνη

Ροή ειδήσεων

Advertisement