Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιστορική εκδήλωση της Ν.Δ. στην Πάτρα-Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ομιλητής σήμερα (7 μ.μ.) σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαϊας, για τα 50χρονα του κόμματος

Published

on

Μια σημαντική πολιτική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα στην Πάτρα, η ΔΕΕΠ της Ν.Δ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τον οποίο θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Αντώνης Κουνάβης.

Η επιλογή του ομιλητή δεν είναι τυχαία από την τοπική κομματική οργάνωση. Ο κ. Δένδιας, από τα παιδικά του χρόνια εντάχθηκε, έζησε, μεγάλωσε, ανδρώθηκε, μέσα σε αυτή την παράταξη. Από την ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ, στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Γραμματεία Φοιτητικού, πολιτευτής της παράταξης, βουλευτής της παράταξης, Υπουργός,

«Αυτή η παράταξη είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου, για αυτό εσείς είσαστε το σπίτι μου και η οικογένειά μου», είχε αναφέρει σε ομιλία του που είχε πραγματοποιήσει σε άλλη εκδήλωση της ΔΕΕΠ στην Πάτρα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Άμυνας, αναμένεται να αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις, μετά και την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που είχαν καταθέσει κατά της κυβέρνησης.

Άλλωστε στην ομιλία του στη Βουλή, χαρακτήρισε την πρόταση, ως
πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη» και πρόσθεσε επίσης ότι «αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι την απαίτηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, για την απόδοση ευθυνών, για την απόδοση ποινικών ευθυνών, τελικά για την απονομή δικαιοσύνης».

Ακόμη θα αναφερθεί στις διαχρονικές αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Σε μήνυμα της, για τα 50χρονα της Ν.Δ. η ΔΕΕΠ Αχαϊας, αναφέρει-μεταξύ άλλων-τα εξής:

«Το 2024 είναι μια χρονιά με ιδιαίτερο συμβολισμό: 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.Και όπως όλες και όλοι πολύ καλά ξέρουμε. Η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.Βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, μακριά από ακραίες φωνές και φανατισμούς.

Εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διαχρονικά υπηρετούμε αξίες και αρχές και έχουμε οικοδομήσει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μία σχέση εμπιστοσύνης με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την Πατρίδα μας, όπως την ιστορική απόφαση για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και σε όλη αυτή την μακρά πορεία, όλοι οι Πρόεδροι μας έχουν δώσει αγώνες και μάχες για την πατρίδα αφήνοντας σημαντικό ιστορικό και κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ το κόμμα μας στην Αχαΐα μετά την ανασυγκρότηση, μέσα από έναν συμπαγή οργανωτικό ιστό, με δυνατή κομματική οργάνωση και με ανιδιοτελείς αγώνες αγωνιστών και αγωνιστριών απέκτησε και πάλι δυναμική παρουσία στην κοινωνία. Το γεγονός ότι  σήμερα μετά από 50 χρόνια, οι πολίτες εμπιστεύονται την Παράταξή μας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδεικνύει την αξιοπιστία των λόγων και των έργων μας. Με αφορμή, λοιπόν, τα 50 χρόνια ιστορίας, όλες και όλοι μαζί, συντεταγμένα, με δύναμη και ορμή, προετοιμαζόμαστε για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, για να πετύχουμε μια ακόμα εκλογική νίκη στην Αχαΐα, αναδεικνύοντας και πάλι τη Νέα Δημοκρατίαπρώτη και κυρίαρχη δύναμη στον νομό και εκλέγοντας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους που μπορούν να εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωρογραφίας, με θέμα: «Ταξιδεύουμε στη συναρπαστική διαδρομή της λαμπρής ιστορίας μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement