Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος: Άνοιξε η συζήτηση ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης προεδρείου

Published

on

Η αποχώρηση του προέδρου Κώστα Ζαφειρόπουλου αλλά και η πρόθεση του γραμματέα Χρήστου Σολωμού να ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης» από το σύνολο του Δ.Σ. άνοιξε για να καλά την ατζέντα της συζήτησης για το μέλλον του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας που ήδη εδώ και καιρό βαδίζει μέσα σε σημαντικά προβλήματα και εκκρεμότητες που αφορούν βέβαια το μέλλον του τοπικού εμπορίου σε μια περίοδο που οι πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου επιχειρούν, μέσα από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, να ελέγξουν πλήρως τον ανταγωνισμό.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ 27 του μηνός ενώ μια μέρα νωρίτερα, μεθαύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, οι δύο πρώτες σε παρατάξεις «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» του Γιώργου Βαγενά και «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» του απερχόμενου προέδρου κ. Ζαφειρόπουλου καλούνται να κάνουν την πρότασή τους για τον νέο επικεφαλής. Παρά το γεγονός ότι οι δύο παρατάξεις φαίνεται ότι ήδη έχουν καταλήξει στην πρότασή τους για την προεδρία, το μέλος του Δ.Σ. και ταμίας του Συλλόγου Ερμίνα Διονυσάτου, η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει καθώς μετά τη μεσολάβηση μηνών από τις τελευταίες εκλογές, ήδη έχουμε αρκετές παραιτήσεις αλλά και αποχωρήσεις.
Παρέμβαση Μακρή
Σε κείμενο που διένειμε χθες το μέλος της πλειοψηφίας και της παράταξης «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» Μάκης Μακρής, ζητά ουσιαστικά, με αφορμή την αναδιάρθρωση του προεδρείου, να μπει και να συμφωνηθεί μια νέα ατζέντα η οποία μπορεί να έχει ευρεία αποδοχή ώστε ο Σύλλογος να ανακτήσει μια πιο σταθερή πορεία.
«Με την επικείμενη αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβούλιου που θα προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, οφείλουμε η επομένη ημέρα να είναι μέρα ουσιαστικής διεκπεραίωσης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας. Όχι μια συλλογικότητα που θα αναπαράγει το εορταστικό πρόγραμμα για τα καταστήματα λιανικής ή θα θεώρει παραγόμενο έργο της, την διεκπεραίωση της ανακαίνισης του κτηρίου του συλλόγου» σχολιάζει ο Μάκης Μακρής στη χθεσινή του δήλωση.
Και συνεχίζει: «Η ατζέντα της επόμενης μέρας οφείλει να έχει την ενθάρρυνση νέων ανθρώπων στο επιχειρείν, μέσω σεμιναρίων στην δευτεροβάθμια άλλα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χτίζοντας νέες γενιές συναδέλφων, μυώντας τους στη φιλοσοφία του εμπορίου. Αυτά οφείλει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση του ΕΕΣΠ ως κοινό χαρτοφυλάκιο όλων των επαγγελματιών της πόλης μας. Τέλος το νέο προεδρείο του ΕΕΣΠ πρέπει να είναι αφοσιωμένο στον στόχο του κι όχι να αναζητά ‘πολιτικές στέγες’ και φυσικά να απεμπλακεί άμεσα από την λογική ότι η επιχειρηματικότητα τελειώνει στα στενά όρια του κέντρου της πόλης, μιας αγοράς που όλο και συρρικνώνεται».
ΕΝΘΕΤΟ
Ζητούν πρόωρες εκλογές
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Εμπορικής Ανανέωσης» καλεί τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αυτή την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. «Η συνεδρίαση αφορά το μέλλον και δεν θα πρέπει να λείψει κανείς» τονίζει και συνεχίζει: «Θα πρέπει οι συνάδελφοι να έχουν άποψη για τις μυστικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στο προεδρείο του συλλόγου τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Καλούμε το νέο υποψήφιο πρόεδρο και το νέο υποψήφιο γενικό γραμματέα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν όλες τις πτυχές, πριν την ανάληψη οποιασδήποτε θέσης. Μετά την πολύμηνη παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και έχοντας πλέον γνώση αρκετών θεμάτων που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τον ιστορικό μας σύλλογο, δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν ‘λευκή επιταγή’ για την διοίκηση του συλλόγου μας και θα εμμένουμε στην θέση μας για πρόωρες εκλογές λόγω ανεπάρκειας διοίκησης του συλλόγου».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement