Connect with us

Ελλάδα

Πώς θα κάνετε αίτηση για την επιδότηση μέσω voucher για αναβάθμιση τερματικών POS

Published

on

Την ευχέρεια να πάρουν voucher για την αναβάθμιση των τερματικών POS έχουν οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν στη διασύνδεση τους με τις ταμειακές μηχανές, λόγω παλαιότητας και ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα (26/2) άνοιξε και ο τέταρτος κύκλος επιδότησης μέσω voucher και οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την σχετική αίτηση μέχρι την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 μέσα από την πλατφόρμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» (κλικ εδώ).

  • Η αξία του voucher ανέρχεται σε 150 ευρώ, με όριο τα δύο (2) ανά επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές είναι η 29η Φεβρουαρίου, αν και υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως οι εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα χρειαστεί να έχουν διασυνδεδεμένα τα συστήματα τους μια μέρα έστω πριν ανοίξουν.

Παράλληλα, όσες επιχειρήσεις υπάγονται στους 35 κλάδους λιανικής που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, έχουν πλέον υποχρέωση εγκατάστασης και έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν το POS εντός του Μαρτίου και «κερδίζουν» έναν επιπλέον μήνα.

Αυστηρά πρόστιμα

Τα πρόστιμα για τους υπόχρεους επαγγελματίες κυμαίνονται από 10.000 ευρώ σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με απλογραφικό σύστημα και σε 20.000 ευρώ για περιπτώσεις επιχειρήσεων με διπλογραφικό.

Ενώ για τους παρόχους, τις εταιρείες εκείνες που παρέχουν ουσιαστικά τα POS και τις ταμειακές, τα πρόστιμα είναι δεκαπλάσια, από 200.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και στα 400.000 ευρώ, ακόμα και στην αφαίρεση της πιστοποίησης χρήσης αυτών των τερματικών, άρα στο να βγουν εκτός αγοράς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement