Connect with us

Ελλάδα

«Μου έκανε εντύπωση η μεταστροφή Ανδρουλάκη» για τα μη κρατικά ΑΕΙ, είπε ο Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΔΑΠ

Published

on

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» στη Δάφνη, μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους ΔΑΠίτες για τον αγώνα που έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές και, αμέσως μετά, τόνισε ότι την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται επιτέλους το ελεύθερο πανεπιστήμιο, που εσείς πρώτοι σχεδιάσατε ήδη από το 1987».

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι γι΄αυτή τη διαδρομή προσφοράς», σημείωσε, λέγοντας πως σε λίγο καιρό «θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια Δημοκρατίας και μαζί τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι η Ελλάδα του 2024 «έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά».

«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist μας ανακήρυξε χώρα της χρονιάς για το 2023», σημείωσε, προσθέτοντας πως, από το 2019, «έχουν πειστεί οι πολίτες ότι μπορεί να βγει πιο δυνατή από τις κρίσεις και τις δυσκολίες».

«Στα μέτωπα της παιδείας και της στέγης γίνονται μεγάλες προσπάθειες. Φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια από αυτήν του 2018. Έγιναν 25.000 διορισμοί. Διπλασιάστηκαν τα πρότυπα σχολεία, που πολέμησε η Αριστερά με μένος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και παρά τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, των φοιτητών και της αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση (σ.σ. για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια), το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου», για να τονίσει χειροκρούμενος πως «γενιές ΔΑΠτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τωρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη».

«Το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων είναι πολύ έντονο»

«Δεν θα επιτρέψουμε μοντέλο κάποιων ορόφων σε μια πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά ως προς την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας πως είναι «πολύ έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων» για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει ως προς το επίμαχο νομοσχέδιο, αναφέροντας μάλιστα για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε εννοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου» της κυβέρνησης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement