Connect with us

Ελλάδα

Δημοτική Αρχή για τέλη: Τα κρατήσαμε στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά

Published

on

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής:

Ακόμα μια χρονιά, σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να κρατήσει τα δημοτικά τέλη, στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, κατάφερε και φέτος, παρά την υποχρηματοδότηση που έχει επιβληθεί στο Δήμο από την Κυβέρνηση, να κρατήσει τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά, τόσο στην κατοικία, όσο και στην πλειοψηφία της επαγγελματικής στέγης.

Συγκεκριμένα, ο οικιακός συντελεστής, από το 1,95€/τμ που τον παραλάβαμε, βρίσκεται σήμερα στο 1€/τμ και ο επαγγελματικός από το 3,60€/τμ βρίσκεται σήμερα στο 2,90€/τμ. Ταυτόχρονα, απαλλάξαμε κατά 100% ή μειώσαμε κατά 50% τα δημοτικά τέλη σε 12 κατηγορίες συνδημοτών μας, όπως και στα Ιδρύματα της πόλης μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια των προηγούμενων, επί της ουσίας εκβιάζει το Δήμο Πατρέων –όπως και όλους τους Δήμους-, ώστε να ανεβάσει τα δημοτικά τέλη και να εξασφαλίσει τα έσοδα που έχει ανάγκη για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού, των «ανταποδοτικών» υπηρεσιών, από τη διπλή και τριπλή φορολόγηση των δημοτών. Στην υποχρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ (από 91 εκατ. σε 24 εκατ.), προστίθεται η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, της Καθαριότητας των σχολείων και άλλων Υπηρεσιών, η επιβολή του τέλους ταφής, καθώς και η επιβάρυνση με σειρά αρμοδιότητες, όπως είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, η πολιτιστική δραστηριότητα και άλλα πολλά, χωρίς φυσικά τα ανάλογα χρήματα.

Η κυβερνητική πολιτική λοιπόν, είναι αυτή που οδηγεί τα οικονομικά του Δήμου σε αδιέξοδο.

Σκοπός του οικονομικού «στραγγαλισμού» των Δήμων, είναι να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας, ώστε αρχικά οι «ανταποδοτικές» υπηρεσίες και στη συνέχεια φυσικά και οι άλλες, να δοθούν ως «ώριμο φρούτο» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συνένοχες σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι και οι δημοτικές παρατάξεις, οι λεγόμενες «αυτοδιοικητικές», που επί της ουσίας στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική στα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας, φυσικά και στο Δήμο Πατρέων.

Είναι αυτοί που απέχουν από κάθε διεκδίκηση, που ποτέ δεν κατονομάζουν τους πραγματικούς ενόχους της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, αυτοί που αποθεώνουν τις «επενδύσεις» που τάχα θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα, αυτοί που προσπαθούν, σε πείσμα της αλήθειας, να εμφανίσουν τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας ως «αντιλαϊκή».

Είναι γνωστό, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ότι η Δημοτική Αρχή έχει μπει και συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά για την υπεράσπιση του πατραϊκού λαού, για τη στήριξη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, των αγροτών, των μαθητών και των φοιτητών μας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την οικονομική μας πολιτική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement