Connect with us

Ελλάδα

Πότε έρχεται το σαρακοστιανό Καλάθι – Τι θα περιλαμβάνει

Published

on

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ακόμη ένα μέτρο κατά της ακρίβειας. Πρόκειται για τα καλάθια της Σαρακοστής και του Πάσχα.

Αρχικά, το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στις 13 Μαρτίου, ενώ  θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ δεν θα απουσιάζει ο χαλβάς.

Το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και όπως όλα δείχνουν θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή οι μειώσεις τιμών σε περίπου 4.000 προϊόντα στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Αναφορικά με το καλάθι του Πάσχα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας  γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει εν καιρώ, όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Μαρτίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές έχουν ήδη δει μειώσεις σε πολλά προϊόντα, οι οποίες αλλά θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα. Περίπου 4.000 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες και οδοντόκρεμες καταγράφουν μειώσεις 15% έως 30% στις αρχικές τιμές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement