Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 25.000 επισκέπτες μέσω του ΚΤΕΛ Αχαΐας-Αυξημένη κίνηση και στον ΟΣΕ

Published

on

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για την κορύφωση της Αποκριάς αποδεικνύεται φέτος η Πάτρα.

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, τα δρομολόγια του ΟΣΕ, αλλά και με τα ιδιωτικά τους οχήματα για να διασκεδάσουν στους ρυθμούς του κεφιού και της χαράς.

Χθες κορυφώθηκε ο μεγαλύτερος όγκος των αφίξεων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Γραφείου Κινήσεως Νικόλαο Μπακόπουλο το τριήμερο οι αφίξεις του επιβατικού κοινού θα αγγίξουν τις 25.000.

Τα στοιχεία δείχνουν πως καταγράφεται μια αύξηση σε ποσοστό της τάξεως του 3-5% από την Αθήνα που αποτελεί τον κύριο «τροφοδότη» των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού εφόσον κάθε τρία με πέντε λεπτά αναχωρούν από την Αθήνα τα δρομολόγια για την Πάτρα, με τον σύγχρονο στόλο που διαθέτει το ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Ωστόσο, αύξηση της επιβατικής κίνησης, σε ποσοστό της τάξεως 10 -15% καταγράφεται από άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο, «από τη Θεσσαλονίκη έχουμε μεταφέρει περίπου στα 1.800- 2.000 άτομα, 1.800 από Γιάννενα, 1.000 από τη Λαμία, 500 από τη Λάρισα,500 άτομα από Καρδίτσα, Τρίκαλα, ενώ από την Καλαμάτα 1.200. Ωστόσο, μικρότερος είναι ο αριθμός επισκεπτών και από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως από τη Χαλκίδα, ενώ αναμένουμε αφίξεις ακόμα και αύριο από τους κοντινότερους προορισμούς, φθάνοντας τους 25.000 επιβάτες, αριθμός που από το βράδυ της Κυριακής με την Τρίτη το βράδυ θα επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια του με τον αξιόλογο στόλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας».

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Κινήσεως του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας κ. Μπακόπουλος από την πλευρά του και μέσω της «Γ» αναφέρει πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους εργαζομένων και των μετόχων τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Αχαΐας για τις ιδανικές συνθήκες εργασίας που μας παρέχουν ώστε να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας όλο αυτό το τιτάνιο έργο».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως μόνον χθες είχαν προγραμματιστεί 180 δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Αχαΐας, ενώ το αδιαχώρητο επικράτησε στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των οχημάτων που πέρασαν τα διόδια του Ρίου στο ρεύμα προς Πάτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού μέχρι χθες στις 7 το απόγευμα είχαν περάσει 11.700 οχήματα από τον σταθμό των διοδίων του Ρίου και 11.500 από τον Ελαιώνα.

Για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάλιστα, από χθες ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σήμερα από 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις για το ρεύμα εξόδου στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα, στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47)έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο, κ.α. Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα ισχύουν την Καθαρή Δευτέρα από 15:00 έως 21:00, για το ρεύμα εισόδου σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement