Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ για Κεραμέως: Αντί παραιτήσεως πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό

Published

on

«Αντί παραιτήσεως, η κα Κεραμέως πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και παράλληλα ζητά τη διερεύνηση του «σκανδάλου των διαρροών των προσωπικών στοιχείων των ομογενών».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει: «Οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις σχετικά με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των Αποδήμων ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, θα είχαν οδηγήσει στην άμεση αποπομπή της αρμόδιας υπουργού σε οποιαδήποτε ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα και σε άμεση διαλεύκανση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πως αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Αντί της απολογίας της στον ελληνικό λαό και της παραιτήσεώς της από την θέση της ΥΠΕΣ, η κα Κεραμέως σε μια κίνηση – μνημείο πολιτικού θράσους, πραγματοποιεί ‘’ενημερωτικές” επισκέψεις σε ΗΠΑ και Καναδά για να μιλήσει στο ίδιο κοινό του οποίου τα προσωπικά δεδομένα, εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η κα Κεραμέως και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ, αντί να στήνουν επί της ουσίας κομματικές εκδηλώσεις στις προξενικές μας αρχές στο εξωτερικό, οφείλουν να απολογηθούν άμεσα στον ελληνικό λαό για την παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το ΥΠΕΣ και να παρουσιάσουν – εάν μπορούν – έναν οδικό χάρτη για την διασφάλιση του απορρήτου των στοιχείων των ψηφοφόρων. Οι πράξεις της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο εκμεταλλεύονται την αγάπη των Αποδήμων Ελλήνων για την πατρίδα, αλλά παράλληλα υποβαθμίζουν σημαντικά την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

https://www.zougla.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement