Connect with us

Ποδόσφαιρο

Λύγισε στα πέναλτι η Ελλάδα και έσβησε το όνειρο για Euro

Published

on

Η Εθνική ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ σε κανονική διάρκεια και παράταση κι αποκλείστηκε στα πέναλτι (4-2) από τη Γεωργία που πήγε στο Euro 2024

Δεν ήταν γραφτό για την Εθνική να πάει στα γήπεδα της Γερμανίας και στο Euro 2024, καθώς μπορεί να πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και να τελείωσε την κανονική διάρκεια και την παράταση χωρίς σκορ, αλλά έπεσε στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς ηττήθηκε με 4-2.

Η μπάλα δεν ήταν με το μέρος της, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διεθνών από την άσπρη βούλα, οι Γεωργιανοί ήταν πιο τυχεροί και πήραν με τη σειρά τους την μεγάλη πρόκριση.

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο τόσο για την Εθνική, όσο και για την Γεωργία, καθώς δεν υπήρχε ρυθμός, δεν υπήρχαν οι μεγάλες φάσεις και ήταν επόμενο κι από τους 22 ποδοσφαιριστές να υπάρχει το άγχος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή, αλλά ούτε από τη μεριά της γαλανόλευκης υπήρχε απειλή. Οι Γεωργιανοί κατάφεραν να κάνουν φάση στο 45ο λεπτό, ο Ζιβζιβάτζε εκτέλεσε φάουλ απευθείας, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ.

ΜΙΝΙ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία, καθώς προκλήθηκε σύρραξη ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων μετά από μια μονομαχία του Μάνταλου με τον Κβαρατσχέλια. Οι παίκτες και των δύο ομάδων τα είπαν σε έντονο ύφος και μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα ο Σιμόν Μαρτσίνιακ απέβαλε τον Γιώργο Τζαβέλλα (που δεν ήταν στην 23άδα της Εθνικής) και τον πρώην γκολκίπερ του ΟΦΗ, Γκιόργκι Λορία (που ήταν στον πάγκο).

ΠΙΕΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ

H Εθνική ομάδα στην επανάληψη μπήκε καλύτερα, με αποτέλεσμα να πιέζει ψηλά τους γηπεδούχους και να επιτίθεται, έχοντας κλείσει τη Γεωργία στα καρέ της, όμως όσες προσπάθειες και να έκαναν οι διεθνείς δεν έβγαιναν κι αυτό φάνηκε στον 65ο λεπτό όταν ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής προς τον Τσιμίκα, ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, ενώ στο 72ο λεπτό μετά από σέντρα του Τσιμίκα, λίγο έλειψε να τη βρει ο Ιωαννίδης με το κεφάλι, αλλά δεν το έπραξε.

ΠΑΤΗΣΑΝ «ΓΚΑΖΙ» ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Εθνική προσπαθούσε να πατήσει το «γκάζι», αλλά έπεφτε επάνω σε μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα όπως ήταν η Γεωργία, που μπορεί να φάνηκε ότι υστερεί κυρίως στην άμυνά της, έδειχνε όμως ήρεμη και προσπαθούσε να παίξει την κόντρα επίθεση, ωστόσο η ομάδα-γρανίτης του Γκουστάβο Πογιέτ πίεζε ακόμη περισσότερο, προκειμένου να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα, αλλά στο 80ό λεπτό, ύστερα από κόρνερ του Μπακασέτα, η μπάλα πήγε στον Χατζηδιάκο, που τη βρήκε με τον ώμο και αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Μαμαρντασβίλι.

ΕΙΧΑΜΕ ΔΟΚΑΡΙ, ΕΙΧΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια της παράτασης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ, προχώρησε σε αλλαγή προσώπων στην κορυφή της επίθεσης με τον Γιακουμάκη να παίρνει τη θέση του Ιωαννίδη, που είχε κουραστεί. Η Γεωργία από τη μεριά της μπήκε δυνατά κι απείλησε με το σουτ του Κβαρατσχέλια στο 95ο λεπτό, που πέρασε άουτ. Αντίθετα οι διεθνείς αν και είχαν μπάλες στην κατοχή τους, πίεζαν ανορθόδοξα κι μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή των γηπεδούχων, δεν κατάφερναν να βρουν κενά για να απειλήσουν τον γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι. Όμως η συνέχεια ανήκε ξανά στην Εθνική που πίεσε περισσότερο, αλλά το σουτ του Μπακασέτα στο 99ο λεπτό αποκρούστηκε από τον Μαμαρντασβίλι, ενώ στο 102΄ μετά από σέντρα του Τσιμίκα, η τύχη γύρισε την πλάτη στους διεθνείς, καθώς η κεφαλιά του Μαυροπάνου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Γεωργιανοί αντεπιτέθηκαν και στο 105΄ λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, όταν από λάθος του Μαυροπάνου ο Μικεαουτάτζε πήρε την μπάλα έφυγε στα δεξιά, γύρισε στον Νταβιτασβίλι, αλλά σωτήρια απέκρουσε με το πόδι ο Βλαχοδήμος. Το ίδιο έπραξαν κι λίγο αργότερα (109ο), όταν ο Τσιταϊσβίλι πέρασε από όλη την άμυνα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, όμως έδιωξε ο Βλαχοδήμος σε κόρνερ, ενώ στο 119ο το σουτ του Μικαουτάτζε πέρασε άουτ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Κοτσορασβίλι κάνει το 1-0 για την Γεωργία. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε, απόκρουσε ο Μαμαρντασβίλι. Ο Καϊτασβίλι πέτυχε το 2-0. Ο Μασούρας σημάδεψε σωστά 2-1. Ο Μικαουτάτζε έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Μπουχαλάκης πέτυχε το 2-2. Ο Ντβάλι εκτελεί και 3-2. Ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Κβερβεσκίλι σκόραρε 4-2 κι έστειλε τους Γεωργιανούς στο Euro 2024.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86΄λ.τρ. Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104΄ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104΄ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (74΄ Μικαουτάτζε), Κβαρατσχέλια (109΄λ.τρ. Κβιλιτάια).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60΄Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106΄Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (61΄ Σιώπης), Μάνταλος (98΄ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61΄Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91΄ Γιακουμάκης).

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement