Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανάστατοι στην Αγία Σοφία – Η πολυκατοικία που έχει κατασχεθεί είναι το “ορμητήριο”

Published

on

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Αγία Σοφία και της ευρύτερης περιοχής, με τα συνεχόμενα περιστατικά που γίνονται από τις οικογένειες Ρομά που διαμένουν στην πολυκατοικία που βρίσκεται στον κόμβο του Κουρτέση. 

Πρόκειται για τη γνωστή πολυκατοικία που προ μηνών είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν κατασχεμένη από τράπεζα και είχε εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένες οικογένειες Ρομά να κάνουν επί της ουσίας κατάληψη των διαμερισμάτων, προκαλώντας κάθε τόσο επεισόδια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι διαμένοντες εκεί παρά την επιχείρηση που είχε κάνει πριν από μήνες η Αστυνομία εξακολουθούν και διαμένουν εκεί. Μπορεί βέβαια πλέον να μην πετάνε πέτρες και αντικείμενα σε διερχόμενα οχήματα, όμως, κάνουν άλλα πράγματα που αναστατώνουν τη γειτονιά.

“Είναι το ορμητήριο της παραβατικότητας και των επεισοδίων που γίνονται κάθε τόσο στην περιοχή, φτάνοντας έως και στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας” αναφέρει κάτοικος. “Πολλές φορές τσακώνονται μεταξύ τους, άλλες ενοχλούν καταστηματάρχες και γειτόνους και φυσικά όταν βρουν την ευκαιρία κλέβουν”.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής πρέπει να γίνει κάτι άμεσα αφού η διαμονή τους στην εν λόγω πολυκατοικία είναι παράνομη και από τη στιγμή που το ακίνητο είναι κατασχεμένο το νόμιμο είναι να εκκενωθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement