Connect with us

Ελλάδα

Βάρκιζα – Απάτη με πετρέλαια: 3ος στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης ο 47χρονος Ιταλός – Είχε συλληφθεί και το 2023

Published

on

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον Ιταλό επιχειρηματία που συνελήφθη στην Βάρκιζα από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη – μαμούθ με παράνομη διακίνηση καυσίμων από τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κύκλωμα συνεργάζονταν και με Έλληνες εφοπλιστές, χωρίς ο 47χρονος Ιταλός μαφιόζος που συνελήφθη στα Νότια Προάστια, να δίνει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, όπου φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή. Τα κέρδη από την απάτη ξεπερνούν τα 21 δισ. δολάρια.

Πώς έγινε η σύλληψη

Ο 47χρονος Ιταλός ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος ενώ οδηγούσε ένα από πολλά πολυτελή αυτοκίνητα που είχε στη βίλα που ζει με την οικογένεια του στη Βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός ήταν 3ος στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός της οποίας ήταν Ιταλός εφοπλιστής.

Σημειώνεται πως ο 47χρονος επιχειρηματίας, είχε συλληφθεί και πέρσι για την ίδια υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς τα στοιχεία που έστειλαν οι αρχές της Βενεζουέλας ήταν ελλιπή. Όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή των στοιχείων, εκδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024 νέο ένταλμα και βάσει αυτού συνελήφθη χθες στη παραλιακή λεωφόρο.

Για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί 50 εντάλματα σε όλο τον κόσμο.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Συγκεκριμένα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές.

Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement