Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις σκάλες

Published

on

Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση των εργασιών στο έργο της συντήρησης των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας που περιλαμβάνεται στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

Ήδη οι εργασίες στις σκάλες της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ προηγήθηκαν αυτές της Τριών Ναυάρχων και της Αγίου Νικολάου που έχουν παραδοθεί.

Η εργολαβία προχώρησε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση τις παρεμβάσεις που ήταν να γίνουν, με εξαίρεση την περίπτωση της Τριών Ναυάρχων όπου εκεί παρουσιάστηκαν ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα οι εργασίες να κρατήσουν σχεδόν πέντε μήνες.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι γεγονός ότι έδωσαν νέα πνοή στις ιστορικές κλίμακες της πόλης και αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αρκεί να ανέβει ή να κατέβει τις σκάλες.

Εκεί που τα σκαλιά γλιστρούσαν – δεν ήταν λίγοι αυτοί που φοβούνταν να περάσουν από τις κλίμακες – πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και η διάβαση τους γίνεται με ασφάλεια.

Αυτό που μένει και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει είναι ο φωτισμός των σκαλιών, καθώς και στις τέσσερις κλίμακες δεν έχουν εγκατασταθεί τα νέα φώτα. Στόχος του έργου που έφτασε κοντά στα 250.000 ευρώ ήταν εξ αρχής η διάσωση των σκαλιών, να παραμείνουν τοπωνύμια για την πόλη και να αναδειχθούν ως μνημεία του νεότερου πολιτισμού.

Ζητούμενο πλέον για την δημοτική αρχή είναι η προστασία τους και να κάνει ότι χρειάζεται για να αποφευχθούν οι κάθε μορφής βανδαλισμοί.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement