Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα Καλάβρυτα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα έχει συνάντηση με φορείς και πολίτες

Published

on

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει γράψει από το Σάββατο η «Γ» θα επισκεφθεί σήμερα τα Καλάβρυτα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με πολίτες στο καφέ «ΜΟΝΤΑΝΑ» στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων στις 12.15 το μεσημέρι.

Tο πρόγραμμα  του πρωθυπουργού, περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε αμπελώνα οινοποιϊας της  περιοχής, στο Μ. Σπήλαιο, όπου θα γίνει παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου «Συντήρηση τοιχογραφιών του Καθολικού της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Αχαΐας» που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, στο νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,  στον τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών στο λόφο του Καπή, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και στο Χιονοδρομικό Κέντρο, χωρίς να αποκλείονται ανάλογα με την πορεία του προγράμματος κι άλλες, ενώ θα τον συνοδεύουν και κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Οι φορείς της περιοχής, με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός, θα θέσουν μια σειρά από ζητήματα με αιχμή την επαναλειτουργία του Οδοντωτού με ευθύνη της Τ.Α. (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 12). Ακόμη αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η περαιτέρω αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου κ.α.

Ενδιαφέρον θα έχει, επίσης, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, εφόσον τεθεί, όπως αναμένεται, από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι περιοδείες εντός και εκτός Αττικής θα είναι συνεχείς, με τον πρωθυπουργό να απαντά ο ίδιος στο κλίμα ακραίας πόλωσης, που καλλιεργείται.

Η αρχή έγινε το Σάββατο από το Μοσχάτο, την πρώτη «έξοδο» του πρωθυπουργού μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας. Συνεργάτες του έδιναν βάρος στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που καταγράφουν και, όπως σημείωναν παρέπεμπε σε κλίμα εθνικών εκλογών και όχι ευρωεκλογών, γεγονός, που αποτυπώνει και τον αντίκτυπο του πολωμένου κλίματος.

 

Η συνάντηση με τους πολίτες και τα μηνύματα

Στη συνάντηση του με τους πολίτες της περιοχής, στις 12.15 μ.μ. σε καφέ της κεντρικής  πλατείας των Καλαβρύτων,  ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να  ζητήσει εγρήγορση ενόψει των ευρωεκλογών με κεντρικό μήνυμα ότι «σε αυτήν την παράταξη είμαστε όλοι στρατιώτες, με όπλο την αλήθεια, την ευθύνη και την πειθώ. Χωρίς να αρνούμαστε αδυναμίες. Αλλά και απαντώντας με στοιχεία στις άδικες κατηγορίες»

Υπενθυμίζεται ότι σε μήνυμα του προς τους πολίτες της Αχαϊας, στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαϊας για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωεκλογές αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η κάλπη του Ιουνίου θα έχει εθνικό αποτύπωμα. Κρίνοντας αν η χώρα θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου σ’ ένα ασταθές περιβάλλον στον κόσμο και στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, τότε θα αποφασιστεί αν όλα όσα πετύχαμε και καθημερινά πετυχαίνουμε θα έχουν συνέχεια. Σε μία συγκυρία η οποία δεν επιτρέπει κανένα πισωγύρισμα. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη και πειράματα.

Δεν είναι, συνεπώς, καιρός για εφησυχασμούς και αδράνειες . Για σκέψεις αποχής ή αποστολής επιπόλαιων μηνυμάτων διαμαρτυρίας. Αυτά τα νιώθουμε, ήδη, και τους απαντάμε, προσπαθώντας να γινόμαστε καλύτεροι. Αντίθετα, είναι ώρες αγώνα και συσπείρωσης. Πολύ περισσότερο, όταν απέναντί μας έχουμε μία αντιπολίτευση του χάους και του αδιέξοδου. Της μιζέριας και του διχασμού».

 

 

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Τι θα ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό»

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων, δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων, Θανάσης Κανελλόπουλος, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, εκφράζει την επιθυμία και ευχή να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με σκοπό την ανάδειξη και γνωστοποίηση ζητημάτων μείζονος σημασίας για το Δήμο Καλαβρύτων που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.

Ειδικότερα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι θέματα:

-Διατήρηση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων: η ορεινή διαμόρφωση του Δήμου και η χιλιομετρική απόσταση από την Πρωτεύουσα του Νομού, συνιστούν λόγους για να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο, το οποίο λειτουργεί πλέον των 100 χρόνων προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Τα ανωτέρω ενισχύει και η ιστορική διαδρομή του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και η εν γένει ιστορικότητα της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων.

-Έργα υποδομών για βελτίωση της οδοποιίας: διανοίξεις, διαπλατύνσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η οδική σύνδεση μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων και η Σύνδεση των Καλαβρύτων με γειτονικούς Δήμους και η απόκτηση πρόσβασης σε μεγάλες Εθνικές Οδούς.

-Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων: αποκατάσταση βλαβών με σκοπό την επαναλειτουργία του και την αποφυγή της διακοπής της κυκλοφορίας του στο μέλλον.

-Ενίσχυση Πρωτογενούς Τομέα: ανάγκη για παροχή κινήτρων και έργων υποδομής για διευκόλυνση της αγροκτηνοτροφικής δραστηριότητας. Στόχος είναι η παροχή επαγγελματικών ευκαιριών στους νέους και η παραμονή τους στην επαρχία.

-Ανάπτυξη Τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο: ένταξη του Δήμου σε προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ιδίως προγραμμάτων αγροτουρισμού, θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού και οινοτουρισμού με σκοπό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κ.α.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement