Connect with us

Χωρίς κατηγορία

  Ρολό σοκολάτας με φράουλες    

Published

on

    

Υλικά (για 6 άτομα)

Για το παντεσπάνι

5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα

200γρ. ζάχαρη

25γρ. κακάο

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. γλυκού μέλι

15 φράουλες πλυμένες, στεγνές

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC, στον αέρα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε το κακάο και το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα των αβγών. Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το λαδώνετε με πινέλο. Αδειάζετε πάνω το μίγμα που φτιάξατε και ισιώνετε με σπάτουλα. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά να φουσκώσει το παντεσπάνι. Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε δεύτερο, καθαρό κομμάτι χαρτί ψησίματος. Πολύ προσεκτικά ξεκολλάτε το επάνω χαρτί και μετά πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με το δεύτερο χαρτί. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Ψιλοκόβετε τα 200γρ. από την κουβερτούρα και τη λιώνετε στα μικροκύματα. Βάζετε τα 200ml της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να κάψει καλά και τη ρίχνετε στη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτοντας και το μέλι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε, βάζετε στο μίξερ τα 250ml της κρέμας γάλακτος και χτυπάτε σε σαντιγί. Κρατάτε μια πολύ μικρή ποσότητα στην άκρη και ενσωματώνετε την υπόλοιπη σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Ξεδιπλώνετε το ρολό και αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος. Ψιλοκόβετε 5-6 φράουλες και τις ανακατεύετε στη μους. Αλείφετε το παντεσπάνι με τη μους της σοκολάτας και το διπλώνετε σε ρολό. Το τοποθετείτε σε πιατέλα με τη ραφή από κάτω. Λιώνετε και τα υπόλοιπα 50γρ. κουβερτούρας στα μικροκύματα, τα ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (50ml) αφού τη βάλετε να κάψει καλά σε ένα μπρίκι και, όταν κρυώσει λίγο η γκανάζ, περιχύνετε το ρολό και περιμένετε να στεγνώσει. Διακοσμείτε με τη σαντιγί που κρατήσατε και τις υπόλοιπες φράουλες. Σερβίρετε αμέσως ή κρατάτε το γλυκό στο ψυγείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement