Connect with us

Μαγειρική

Τούρτα με ραβανί καρύδας και φράουλες     

Published

on

    

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι ζάχαρη

125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

3 αβγά

1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)

χυμό από 1 λάιμ

ξύσμα από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λάιμ

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας

1 γεμάτη κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

2 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι

Για τη διακόσμηση

400γρ. φράουλες

500ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 καψουλάκια βανιλίνη

3 κουτ. σούπας γρεναδίνη ή σιρόπι τριαντάφυλλου

Εκτέλεση:

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Χτυπάτε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα λίγο-λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Βουτυρώνετε ελαφρά δύο ταψάκια διαμ. 23εκ. και τοποθετείτε στον πάτο τους από ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κομμένο στην ίδια διάσταση. Μοιράζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και τα σιροπιάζετε στο ταψί. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να κάνει ρυτίδες η σαντιγί προσθέτετε το σιρόπι της γρεναδίνης ή το σιρόπι του τριαντάφυλλου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ καλά. Τοποθετείτε το πρώτο ραβανί σε πιατέλα και από πάνω κάνετε μια γενναία στρώση με ροζ σαντιγί και μετά με φράουλες κομμένες σε κύβους. Σκεπάζετε με το δεύτερο ραβανί και τελειώνετε με ροζ σαντιγί και κύβους φράουλας. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση με μισές και ολόκληρες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement