Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H μετακίνηση άναψε «φωτιές»-Aντιδράσεις από την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδος για την υποβάθμιση της υπηρεσίας στην Ακράτα

Published

on

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδος προκάλεσε η απόφαση της αιφνιδιαστικής μετακίνησης πυροσβέστη από την Ακράτα στο Αίγιο, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του πυροσβεστικού κλιμακίου.

Σε επιστολή της Ένωσης προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος, Βασίλης Φερτάκης και ο γεν. γραμματέας, Ανδρέας Οικονομίδης, αναφέρεται πως «ενημερωθήκαμε, μένοντας έκπληκτοι, για την αιφνιδιαστική μετακίνηση Πυροσβεστικού Υπαλλήλου από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση έρχεται σε μία χρονική στιγμή λίγο πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ ανεπίσημα έχει ήδη ξεκινήσει λόγω «Νέου Δόγματος», και μόνο ως επιχειρησιακό ατόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο λόγος της έντονης αντίδρασής μας, έγκειται στο γεγονός ότι την 08/02/2024 με ανακοίνωσή μας με θέμα: «Άμεση ενίσχυση με Πυροσβεστικό Προσωπικό του Π.Κ. Ακράτας» αναδείξαμε την κρισιμότητα ενίσχυσης του συγκεκριμένου Πυροσβεστικού Κλιμακίου, εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου, λόγω της διπλής επιχειρησιακής του αρμοδιότητας (μεγάλο τμήμα αυτοκινητόδρομου Εθνικών Οδών βάση σύμβασης αλλά ταυτόχρονα μεγάλη κάλυψη περιοχής ευθύνης σε αστικό αλλά και σε ιδιαίτερα επικίνδυνο δασικό τομέα).

Ύστερα από το ανωτέρω έγγραφό μας κινήθηκε η διαδικασία για μετακίνηση, αρχικά, ενός (1) Πυροσβεστικού Υπαλλήλου στο Π.Κ. Ακράτας, για δύο μήνες (Μάρτιος – Απρίλιος) και στη συνέχεια ενός ακόμη (για τον μήνα Απρίλιο), και παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (από την 01η Μαΐου), θα μετακινηθεί και Αξιωματικός ως Προϊστάμενος για το εν λόγω Κλιμάκιο.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και χωρίς να το γνωρίζει καν η τοπική Φυσική Ηγεσία, είναι αδιανόητο και επιχειρησιακά άτοπο αυτό που αποφασίστηκε, γιατί αντί να ενισχυθεί, σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά, το Π.Κ. Ακράτας με προσωπικό λόγω μεγάλης επιχειρησιακής ιδιαιτερότητας και επικινδυνότητας, αυτό αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο, μετακινώντας έναν Πυροσβεστικό Υπάλληλο προς την Π.Υ. Αιγίου, και συγκεκριμένα τον νεότερο υπηρεσιακά και ηλικιακά που προσέφερε τα μέγιστα.

Για τους λόγους αυτούς γεννάται εύλογα το εξής ερώτημα: Εάν αυτή η απόφαση σας είναι επιχειρησιακή αναβάθμιση και “Νέο Δόγμα Λειτουργίας”, τότε τι σημαίνει υποστελέχωση και επιχειρησιακή υποβάθμιση, με ότι αυτό συνεπάγεται;».

Η Ένωση ζητά την επαναφορά του πυροσβεστικού υπαλλήλου στο κλιμάκιο της Ακράτας, καθώς και μόνιμη λύση για την ενίσχυσή του εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement