Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Να μην την πλησιάσει ξανά»-Αφέθηκε ελεύθερος  μέχρι τις 18 Απριλίου ο 40χρονος στην Πάτρα

Τέσσερις ακόμη συλλήψεις σε Πάτρα και Αχαΐα σ’ ένα 24ωρο

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Με τον όρο να μην πλησιάσει το σπίτι της συντρόφου του σε απόσταση 100 μέτρων αφέθηκε ελεύθερος ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή δύο φορές σε μια μέρα για ενδοοικογενειακή βία και για παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας κάθισε στο εδώλιο του Αυτοφώρου όμως η δίκη ανεβλήθη καθώς η καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε. Η απουσία της καταγράφηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Ερμή Παπουτσή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 18 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία αυξάνονται στην Αστυνομία και μόλις προχθές, προστέθηκαν τέσσερις ακόμη συλλήψεις σε Αχαΐα και Ηλεία σε ένα 2ωρο

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία, σε τέσσερις περιπτώσεις, στη Δυτική Αχαΐα και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για ενδοοικογενειακή βία.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Δυτική Αχαΐα, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι απείλησε λεκτικά την μητέρα του για την ζωή της, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, διότι η εν διαστάσει σύζυγός του, υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του για απειλές που δέχτηκε τηλεφωνικά από τον κατηγορούμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ο σύνοικος αδερφός του, υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του για λεκτικές απειλές.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στην Αμαλιάδα, δυο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα – σύζυγοι), διότι η αδερφή του άνδρα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος τους για απειλή και εξύβριση που δέχτηκε από τον αδερφό της και εξύβριση αντίστοιχα από την σύζυγό του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

«Ήταν ο μόνος τρόπος να φύγω…»

«Κοιμόμουν, ήρθε και με ξύπνησε στις 3 τη νύχτα. Άρχισε να με χτυπάει και να ζητάει διάφορα πράγματα. Αναγκάστηκα, επειδή πέταγε έπιπλα και με χτύπαγε, να πηδήξω από το παράθυρο, ήταν ο μόνος τρόπος να φύγω, καθώς εκείνος κάλυπτε την πόρτα και το άλλο παράθυρο. Ήταν από κάτω μια κοπελίτσα και με βοήθησε», ήταν τα λόγια για τα όσα έζησε μέσα στο ίδιος της το σπίτι, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Δήλωσε τρομοκρατημένη και τόνισε πως δεν θέλησε να καταθέσει, αφήνοντας την Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ε. Παπουτσής: «Δεν ήταν διαφυγή σωτηρίας, αλλά διαφυγή για να μην συλληφθεί»

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως ο πελάτης του ουδέποτε έχει ασκήσει βία σε βάρος της φερόμενης ως παθούσα, αντιθέτως, ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα πολλάκις άσκησης βίας από την ίδια. Παράλληλα τόνισε πως «το βίντεο που φέρεται να δραπετεύει για να σωθεί είναι βίντεο απόδρασης από παράνομη πράξη που έχει η ίδια τελέσει για να μην καταληφθεί επ’ αυτοφώρω. Αυτός ήταν ο λόγος που ο εντολέας μου παρενέβη τα περιοριστικά μέτρα. Επέστρεψε στην οικία για να πάρει την κάρτα επιδόματος του ΚΕΑ, αξίας 100 ευρώ, το μόνο περιουσιακό του στοιχείο. Η φερόμενη ως παθούσα την είχε υπεξαιρέσει και μετήλθε βίας –κακουργηματική πράξη- για να την διατηρήσει και για τον λόγο αυτό απέδρασε από το παράθυρο». Σημείωσε, επίσης, πως θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες πλέον για να πάρει τα πράγματά του από το σπίτι και να συνεχίσει τη ζωή του.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement