Connect with us

Διεθνή

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Βίντεο από αναχαίτιση πυραύλου έξω από την ατμόσφαιρα

Published

on

Λίγο πριν από τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σειρά εκρήξεων πάγωσε τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ. Ο ουρανός γέμισε πορτοκαλί και κίτρινα φώτα, με πολλούς πολίτες να μοιράζονται εικόνες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Tο Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Πιθανότατα το αντιπυραυλικό σύστημα που εξουδετέρωσε τον ιρανικό πύραυλο πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, ήταν το Arrow-3

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το 99% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταρρίφθηκε πριν εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Η αναχαίτιση πυραύλου έξω από τα όρια της ατμόσφαιρας

Η ισραηλινή αεράμυνα ήταν πλήρως ενεργοποιημένη και μεταξύ των βίντεο που ανέβηκαν στα social media, ήταν και αυτό που δείχνει την αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν έξω από τα όρια της ατμόσφαιρας της Γης.

«Η αναχαίτιση πιθανόν πραγματοποιήθηκε από το ισραηλινό σύστημα υπερηχητικών πυραύλων επιφανείας-αέρος «Arrow 3″ ή από ένα πλοίο του αμερικανικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών που χρησιμοποιεί ένα SM-3», αναφέρεται σε μια ανάρτηση.

 

Οι περισσότεροι αναφέρουν πάντως πως πιθανότατα το αντιπυραυλικό σύστημα που εξουδετέρωσε τον ιρανικό πύραυλο πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, ήταν το Arrow-3.

Ροή ειδήσεων

Advertisement