Connect with us

Παναχαϊκή

Βαθιά ανάσα με… καρδιοχτύπι

Published

on

 

Η Παναχαϊκή εκμεταλλεύτηκε τη μια ευκαιρία και νίκησε 1-0 το Αιγάλεω, φτάνοντας τους 18 βαθμούς

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί και η Παναχαϊκή χθες κατάφερε να «κλέψει» με τον δικό της τρόπο τη νίκη, επικρατώντας του Αιγάλεω 1-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της και πήρε έτσι βαθμολογική «ανάσα», που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Μια νίκη, που από την άλλη της δίνει ώθηση, μιας και έφτασε τους 18 βαθμούς, βάζοντας από… κάτω της τους Γιούχτα και Ολυμπιακό Β, που ηττήθηκαν από Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β αντίστοιχα, χωρίς φυσικά να το… καυχιέται, καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την παραμονή.

ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΧΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Και το λέμε τούτο, διότι η προσεχής αγωνιστική τη βρίσκει να φιλοξενείται εκτός έδρας και συγκεκριμένα από τον Γιούχτα, μια ομάδα που την κέρδισε στην έδρα της κι αν μπορέσει και φύγει με θετικό αποτέλεσμα, τότε για την ίδια θα είναι ιδανικά.

ΦΛΥΑΡΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Σε ένα φλύαρο πρώτο ημίχρονο Παναχαϊκή και Αιγάλεω μπορεί να μην είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο η κοκκινόμαυρη ομάδα κατάφερε να βρει τους χώρους που προσέφεραν απλόχερα οι φιλοξενούμενοι και να ανοίξει το σκορ, όταν από κόρνερ του Μασούρα ο Ζαμόρα στο 19ο λεπτό πετάχτηκε ανενόχλητος στην περιοχή του τερματοφύλακα Κυρίτση και με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν κυρίως από την αριστερή πλευρά της άμυνας της κοκκινόμαυρης ομάδας (από εκεί φαινόταν ότι υπήρχε κενό), αλλά ευτυχώς ό,τι σέντρες έκαναν οι παίκτες του Αιγάλεω δεν έβρισκαν στόχο και η μόνη φορά που φάνηκε να κινδυνεύει η άμυνα της Παναχαϊκής ήταν στο 31ο λεπτό όταν ο Ραμίρεζ έκανε τη σέντρα, όμως το σουτ του Νταβιώτη πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Κολοβούρη. Στη συνέχεια και ώς τη λήξη του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, πρόσεχε τα νότα της, πηγαίνοντας με… ηρεμία και προηγούμενη στα αποδυτήρια. Βέβαια υπήρχε και μια φάση, που αξίζει αναφοράς κι έγινε στο 14ο λεπτό, όταν από προσπάθεια του Ζέκοφ η Παναχαϊκή σκόραρε με κεφαλιά του Ζαμόρα, αλλά ο διαιτητής Ρεντίφης ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ!

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ «ΟΥΦ» ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, έβαλε το Αιγάλεω στην περιοχή του, προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά στο 55ο λεπτό πήγε να γίνει η ζημιά, όταν ο Μπουλλάρι πιεζόμενος από αμυντικό της κοκκινόμαυρης ομάδας βρήκε χώρο, έκανε το σουτ που ευτυχώς αποκρούστηκε από τον Κολοβούρη. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι και μετά την είσοδο Μπάμπη ανέβασαν την απόδοσή τους, η κοκκινόμαυρη ομάδα προσπάθησε με όποιο τρόπο να κρατήσει τους παίκτες του Αιγάλεω εκτός περιοχής της και από την άλλη πίεσε μήπως και βρει κενό χώρο. Λίγο έλειψε να έρθει ένα δεύτερο τέρμα, μετά το σουτ του Ντε Ολιβέιρα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκε ο Κυρίτσης στο 70ό λεπτό, ενώ ο Ζαρόκωστας ανάγκασε τον Κολοβούρη στο 74ο λεπτό να αποκρούσει. Το Αιγάλεω από την μεριά του πίεσε και οι καρδιές όλων πήγαν στη θέση τους, όταν ο Μίσκου στο 86ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Ναζίμ με τον Κολοβούρη να κρατά το «μηδέν» για την κοκκινόμαυρη ομάδα. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν βασανιστικά, πολλά «ουφ» ακούγονταν, όταν οι αμυντικοί έδιωχναν κάθε μπάλα του Αιγάλεω, που ερχόταν στην περιοχή με το σφύριγμα του ρέφερι να δίνει το δικαίωμα σε όλους να πανηγυρίσουν μια τεράστια νίκη.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Μπαρέ, Ζαμόρα, Προύντζος, Ντε Τομάς (90΄ Ιατρουδης), Αλιμπέ (69΄ Γαϊτανίδης), Ντε Ολιβέιρα (90΄ Λιοφάγος), Τραορέ (75΄ Πετράτος), Μασούρας, Μπαξεβάνος, Ζέκοφ.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κυρίτσης, Καρρίκι, Παυλάκης, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Κωνσταντακόπουλος (57΄ Μπάμπης), Γαρουφαλιάς (75΄ Σταμένκοβιτς), Βάρκας (73΄ Ζαρόκωστας), Νταβιώτης (46΄ Ναζίμ), Ραμίρες (57΄ Μίσκου), Μπουλλάρι.

Ο Α. Κολουβούρης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε

Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Παναχαϊκής Ανδρέας Κολοβούρης ήταν αυτός που απέσπασε το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Αγυιάς, καθώς όταν χρειάστηκε -που χρειάστηκε- να επέμβει, τα έκανε όλα με αυταπάρνηση, αφού σε αυτό βοήθησε κατά πολύ η εμπειρία του. Μπορεί λοιπόν αρκετές φορές να μην αποχωρίζεται την εστία του -ακόμη και στα κόρνερ- και να κάθεται πολλές φορές κάτω αυτή, περιμένοντας τους συμπαίκτες του, να αποκρούσουν σε στημένη φάση, αλλά στο χαμηλό παιχνίδι είναι άπιαστος. Δύο φορές τον χρειάστηκε η Παναχαϊκή και τις δύο είπε «όχι» στους παίκτες του Αιγάλεω. Τι μια ήταν με τον Μπολλάρι και τη δεύτερη στο παρά ένα, όταν είπε νέο «όχι» στον Ναζίμ, που ουσιαστικά ήταν και η πιο κραυγαλέα, μιας και ο επιθετικός του Αιγάλεω, είχε πολύ χώρο μπροστά και δευτερόλεπτα για να σουτάρει. Σε αυτή τη φάση, ο Κολοβούρης έδειξε ότι διαθέτει μεγάλα αντανακλαστικά.

 

Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την ΠΑΕ

Με εμάς θα… ασχολείται τώρα αφού η ΠΑΕ, αφού η Παναχαϊκή κέρδισε; Προπονητής τόσα χρόνια ο Γιάννης Τάτσης δυστυχώς δεν σεβάστηκε τα ΜΜΕ, αφού απαξίωσε τους εκπροσώπους του Τύπου, που περίμεναν υπομονετικά για μια πρόταση στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να φύγουν άπραγοι, καθώς αυτή δεν έγινε. Κίνηση αν μη τι άλλο αντιεπαγγελματική, που δεν αρμόζει ούτε στην ΠΑΕ, αλλά ούτε και στον ίδιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άπαντες ενημερώθηκαν μέσω εκπροσώπου -που και δεν είναι επαγγελματίας- ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Και για να το κλείσουμε -αν χρειαστεί θα το ανοίξουμε ξανά- αν ίσχυε ό,τι παλαιότερα, θα τιμωρείτο η κάθε ΠΑΕ. Βέβαια αφού υπάρχει απαξίωση από την διοργανώτρια αρχή ακολουθεί στο ίδιο τέμπο και η κοκκινόμαυρη ομάδα.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός Β-Παναθηναϊκός Β 0-1

Διαγόρας-Γιούχτας         1-0

Παναχαϊκή-Αιγάλεω      1-0

ΕΠΟΜΕΝΗ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γιούχτας-Παναχαϊκή

Παναθηναϊκός Β-Αιγάλεω

Ολυμπιακός Β-Διαγόρας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 5 αγώνες)

Διαγόρας Ρόδου              6-3          25

Αιγάλεω                            6-3          21

Παναχαϊκή                      5-8          18

——————————————

Παναθηναϊκός Β            4-3          18

Γιούχτας                           4-8          17

Ολυμπιακός Β                 8-8          15

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement