Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δέχoνται κόσμο αλλά… αγκομαχούν-Δημοφιλείς προορισμοί για τo Πάσχα σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Published

on

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δειλά-δειλά έκανε την εμφάνισή του χθες Μ. Παρασκευή και προχθές ο κόσμος στην επαρχία με τη μερίδα του λέοντος, κυρίως όσον αφορά επισκέπτες για το Πάσχα, να εξασφαλίζει η Ανατολική Αχαΐας και κυρίως η περιοχή της Ακράτας και της Αιγείρας όπου ήδη έχει ξεκινήσει και ο τουρισμός.

Ήδη, με την επιστροφή του Οδοντωτού, «ζωντάνεψε» και πάλι το Διακοπτό ενώ αρκετοί επισκέπτες θα κάνουν και φέτος Πάσχα στην πόλη των Καλαβρύτων, ως έδρα για τριήμερο με εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή και τα μοναστήρια.
Παρά το γεγονός ότι αρκετά ξενοδοχειακά καταλύματα έμειναν κλειστά για το Πάσχα λόγω λειτουργικού κόστους αλλά της σύντομης περιόδου διαμονής για το Πάσχα, η Ανατολική Αιγιάλεια αλλά και τα Καλάβρυτα διαθέτουν χιλιάδες διαμερίσματα τα οποία μισθώνεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb όπου καταγράφονται υψηλές πληρότητες.
Για δύο έως τρεις μέρες, το πολύ, θα ανοίξουν τα εξοχικά στην Αχαΐα για το Πάσχα, από Πατρινούς και Αθηναίους ετεροδημότες κυρίως ενώ δημοφιλής προορισμός για το Πάσχα, για τους Πατρινούς, και φέτος είναι το Ιόνιο, Ζάκυνθος και Κέρκυρα, αλλά και οι Κυκλάδες, κατά βάση η Μύκονος
Εκτός από το κόστος ζωής που δεν επιτρέπει πολυήμερη περιήγηση στην επαρχία, πολλές κοινότητες, τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στα Καλάβρυτα, δεν διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές ιδίως για τους νέους ενώ με δυσκολία καλύπτουν οι δήμοι τις ανάγκες σε καθαριότητα και τους εξωραϊσμούς που απαιτούνται για να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό.
Όλοι οι κοινοτάρχες και αντιδήμαρχοι σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα με τους οποίους συνομιλήσαμε εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις εκδηλώσεις και τη δραστηριότητα που «έτρεχε» μέχρι και πρόσφατα μέσω των Νομικών Προσώπων και Κοινωφελών Οργανισμών που καταργήθηκαν και ενσωματώθηκαν στους οργανισμούς των δήμων όπου όμως η γραφειοκρατία κυριαρχεί και δεν υπάρχει καμία ευελιξία στον προγραμματισμό πολιτιστικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων!

Ροή ειδήσεων

Advertisement