Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος εποχής για την ΤτΕ στο Αίγιο

Η Διοίκηση της Τράπεζας καθώς και το Υπουργείο έκλεισαν μάτια και αφτιά στις αντιρρήσεις τις οποίες εξέφρασε ομόφωνα ο Δήμος Αιγιαλείας 

Published

on

 

Οριστική είναι η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στο Αίγιο, μετά από 90 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας αλλά και τη σχετική ερώτηση εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου, που ζητούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος που στεγαζόταν στη ΔΟΥ Αιγίου. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας κοινοποίησε χθες σχετικό έγγραφο για αναστολή λειτουργίας από αυτή τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Γκίκας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2/3/2022 «εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στη Δ.Ο.Υ Αιγίου ξεχωριστό γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος. Το γραφείο εξυπηρετεί την Δ.Ο.Υ Αιγίου, το Τ.Π. Δανείων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες),νοσοκομείο, το Τελωνείο Αιγίου, άλλες υπηρεσίες και κυρίως τους πολίτες της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας. Η ξαφνική απόφασή να κλείσει άμεσα θα δημιουργήσει άμεσα πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς».

Με το ομόφωνό ψήφισμά του την ίδια μέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά σύσσωμο «την ανάκληση της απόφασης παύσης λειτουργίας του γραφείου της Τράπεζας Ελλάδος στο Αίγιο την 31-3-2022, καθώς και την εξάμηνη παράταση λειτουργίας του γραφείου λόγω εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών και των πολιτών της Αιγιαλείας και Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας».  Στη Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου επισημαίνουν ότι «η ξαφνική απόφαση να κλείσει άμεσα το γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς» και για το λόγο αυτό είχαν ζητήσει από τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα να εισακουστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement