Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για «αδιέξοδο» στο θάνατο της Τζωρτζίνας κάνει λόγο ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου

Published

on

Για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει, μίλησε χθες ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δηλώνοντας… αδιέξοδο!

«Έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος.

Επικαλούμενος την ποινική δικογραφία που κατέχει ανάφερε ότι σε αυτή υπάρχει απαντητικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη. «Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη, και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα» είπε.

O κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν. Βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη τα στοιχεία που «βαραίνουν» την 33χρονη κατηγορούμενη είναι ατράνταχτα και δείχνουν ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τα οποία είναι τα εξής:

  • Η έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας
  • Οι βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία
  • Ο χρόνος δράσης κεταμίνης, που είναι τα 20 λεπτά
  • Το γεγονός ότι στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της 9χρονης
  • Ότι η χορήγηση έγινε όταν η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή
  • Ότι δεν δίνεται σε αναισθησία τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης
  • Βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες από το βαλιτσάκι του νοσοκομείου
  • Από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης
  • Οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΑΛΕΝΑ ΚΑΙ ΙΡΙΔΑ

Η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να βρεθεί η αλήθεια για τον τραγικό θάνατο της 9χρονης, ενώ διερευνώνται και τα αίτια των θανάτων των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την επεξεργασία που θα γίνει από την ομάδα του καθηγητή Νικόλαου Ράικου περιμένει η επιτροπή Καρακούκη – Καλόγρια για να λύσει το μυστήριο του θανάτου της Μαλένας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει τη διαδικασία και είναι θέμα ημερών να ολοκληρώσει και να στείλει την έκθεση της Αθήνας, αφού κάνει ταυτοποίηση και διασταύρωση όλων των στοιχείων.
Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο μηχανισμός θανάτου της Μαλένας και αν αυτός έχει σχέση με κάποιας μορφής δηλητηρίαση που υπέστη το 3,5 ετών κοριτσάκι. Μάλιστα, ένα νέο ενδεχόμενο που εξετάζουν οι ειδικοί είναι να υπήρξε συνδυαστικός μηχανισμός, δηλαδή να χορηγήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες κάποια ουσία στο παιδί, όμως επειδή ήταν μικρή η ποσότητα, ένα… άγνωστο χέρι να πίεσε τη μύτη και το στόμα και να υποβοήθησε τον θάνατο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα σημάδια που κατεγράφησαν στην ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα.

Τα δύο πορίσματα
Υπενθυμίζουμε ότι το πόρισμα Μπουζιάνη που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει λόγο για θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία. Η συγκεκριμένη έκθεση για την Τζωρτζίνα θα αξιολογηθεί παράλληλα με το πόρισμα της ομάδας Ράικου για την περίπτωση της Μαλένας, καθώς η πιθανότητα άμεσης συσχέτισης των δύο θανάτων είναι πολύ μεγάλη. Το

Παράλληλα, προχωρούν οι έρευνες της επιτροπής Καρακούκη – Καλόγρια και για τα αίτια θανάτου της 6 μηνών Ιριδας. Με οδηγό το ματωμένο πανάκι του μωρού, η ειδική επιτροπή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών διενεργεί όλες τις εξετάσεις από την αρχή, σαν να μην υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις, για να συνθέσει τον μηχανισμό θανάτου και σύντομα αναμένεται να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement