Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, το βράδυ της Παρασκευής, δικηγόρος της Αθήνας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, που την εποχή της κακοποίησής τους ήταν 9 και 11 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «TLive» του «Alpha», ο δικηγόρος καταδικάστηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και παιδική πορνογραφία, ενώ από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, που τον καταδίκασε ομόφωνα, δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ούτε και δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην ποινή μέχρι το Εφετείο.

Μιλώντας στον «Alpha», οι δύο καταγγέλουσες, ενήλικες πια, είπαν: «Η Δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αυτό το γεγονός μας λυτρώνει. Μετά τον Γολγοθά των δικαστηρίων και των ανακρίσεων από τον ίδιο μας τον κακοποιητή νιώθουμε επιτέλους μια δικαίωση. Ωστόσο, αποστασιοποιούμαστε συνειδητά από τη σκανδαλοθηρία. Παρόλο που μιλάμε για έναν άνθρωπο φανερά αμετανόητο για τα εγκλήματα που διέπραξε, το κίνητρό μας δεν είναι εκδικητικό. Ήταν και είναι επικίνδυνος και γι’ αυτό του αρμόζει να βρίσκεται στη φυλακή. Η Δικαιοσύνη έπραξε το έργο της και ελπίζουμε να μπορέσει να λυτρώσει και άλλα θύματα του ίδιου ή άλλων κακοποιητών».

Τι ανέφεραν στις καταγγελίες τους το 2021

Η μια εκ των καταγγελλουσών ανέφερε το 2021: «Ο άνθρωπος αυτός ήταν σύντροφος της μητέρας μας περίπου τις χρονιές μεταξύ 2006 και 2009. Εκείνη την περίοδο εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά τη δύσκολη οικογενειακή μας κατάσταση λόγω του θανάτου του πατέρα μας, ώστε να εισχωρήσει στην οικογένειά μας, να κάνει τη μητέρα μας να τον εμπιστευτεί, και εμάς. Και έτσι, με έναν πολύ μεθοδικό τρόπο κατάφερε να μας χωρίσει, ουσιαστικά, σαν οικογένεια, ώστε να μπορεί να διαπράττει τέτοιες πράξεις εν αγνοία (η μία) της άλλης. Χρησιμοποιούσε το επάγγελμά του, για να μας απειλήσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νικήσουμε ποτέ μπροστά σε ένα δικαστήριο, καθώς εκείνος θα είχε τα μέσα να μας διαψεύσει».

Η αδερφή της σημείωνε: «Ήταν μια καθημερινότητα αυτή. Δηλαδή, μέσα σε αυτήν την καθημερινότητα υπήρχαν συνεχώς σεξουαλικά αστειάκια, υπονοούμενα, χουφτώματα, πράγματα… δηλαδή όλα αυτά ήταν τα «καθημερινά», τα «κανονικά», ας πούμε, και εννοείται ότι κλιμακώνονταν όταν έβρισκε την ευκαιρία να μας απομονώσει».

Οι δύο κοπέλες, οι οποίες εδώ και χρόνια μένουν στο εξωτερικό και έχουν πλέον ενηλικιωθεί, πήραν το θάρρος να καταγγείλουν τον δικηγόρο έπειτα από την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Αρετή Παληού, η οποία είπε πως επιχείρησε να την κακοποιήσει σε ηλικία 14 ετών.

Η καταγγελία της Αρετής Παληού

Ο (σήμερα) 64χρονος δικηγόρος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Μιλώντας στην κάμερα του «Alpha», η Αρετή Παληού ανέφερε: «Πολύ μεθοδευμένα με έφτασε σε ένα σημείο να γίνω το σεξουαλικό του υποχείριο. Μου ζητούσε συνεχώς φωτογραφίες γυμνές. Φτάσαμε σε ένα σημείο να με πείσει να συνευρεθώ μαζί του ερωτικά. Οι πιέσεις του ήταν αλλεπάλληλες και πολύ τραυματικές. Το κατήγγειλα, μίλησα στους γονείς μου.

Ήθελε να είμαι το σεξουαλικό του παιχνίδι, ήμουν, όμως, ένα παιδί 14 ετών. Η γραμμή της υπεράσπισής του είναι τραγική, είναι ότι εγώ τον αποπλάνησα. Πώς μπορεί ένα παιδί να αποπλανήσει έναν 55χρονο επιφανή δικηγόρο υπεράνω πάσης υποψίας; Γιατί συνήθως οι υπεράνω υποψίας είναι αυτοί που διαπράττουν τα χειρότερα.

Όταν έβλεπε ότι εγώ φέρνω αντιστάσεις και εγώ δεν άντεχα άλλο αυτή την πίεση, και έφτασα στο να αυτοκτονήσω, σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να αυτοκτονήσω. Οπότε βρήκα το κουράγιο, έπεισα τον εαυτό μου ότι όσο και αν φοβάμαι να το κάνω, γιατί μου είχε καλλιεργήσει την ιδέα ότι η οικογένειά μου θα με κάνει στην άκρη…».