Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πώς θα συντηρηθεί το παραθαλάσσιο μέτωπο;

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

«Δεν δεχόμαστε την παραλιακή μας ζώνη, να την χαίρονται τα οικονομικά συμφέροντα και όχι ο πατραϊκός λαός και οι επισκέπτες της πόλης», τονίζει με έμφαση ο Κώστας Πελετίδης.

Επιπλέον, αναφέρει: «Ο πατραϊκός λαός διεκδίκησε την απόδοση της παραλιακής ζώνης, για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, να είμαστε δίπλα στη θάλασσα, αφού είμαστε μια πόλη που “βλέπει” στην θάλασσα, χωρίς όμως να την έχει απολαύσει εξαιτίας της λιμενικής ζώνης».
Πώς, όμως, θα χαρούν το παραλιακό μέτωπο της πόλης οι Πατρινοί και οι επισκέπτες της; Εν τέλει, πώς θα επιτευχθεί η αναψυχή του κυρίαρχου λαού; Με πασατέμπο στο παγκάκι;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παραχώρηση του παραθαλάσσιου μετώπου ήταν μια θετική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, εφόσον μ’ αυτήν ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της. Όμως, το ενδιαφέρον μας τώρα πρέπει να στραφεί στην επομένη μέρα, σ’ αυτήν της αξιοποίησης. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στην κατεύθυνση αυτή;
Ο δήμαρχος Πατρέων, απαντά: «Ήδη έχει γίνει ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, που αφορά στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, εμβαδού 330 στρεμμάτων, από τον Διακονιάρη έως την οδό Κανελλοπούλου. Προχωρά ο σχεδιασμός για την οριστική μελέτη και τα αναγκαία έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, με την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021 – 2027». Με κονδύλια, δηλαδή, από τη «μισητή» Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλη συζήτηση αυτή, και πάμε παρακάτω.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι όλα γίνονται με βάση το προαναφερόμενο πλάνο και ότι το παραλιακό μέτωπο αναπλάθεται και γίνεται «κούκλα». Ποιος και πώς θα το συντηρεί; Μπορεί να το διαχειριστεί από μόνη της η δημοτική αρχή, η οποία απορρίπτει μετά βδελυγμίας την ύπαρξη εμπορικών χρήσεων, την ίδια ώρα που αδυνατεί να συντηρήσει επαρκώς τις πλατείες και το οδικό δίκτυο που έχει στη δικαιοδοσία της, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει στα μαύρα τους τα χάλια; Κάθε απάντηση, που θα κινείται πέρα από τη μόνιμη απαίτηση για χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά, δεκτή.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement