Connect with us

Μαγειρική

Βασιλόπιτα με ανανά, αμύγδαλα και πορτοκάλι     

Published

on

 

 

Υλικά (για ένα ταψί διαμέτρου 28εκ.)

200 γρ. μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκοπανισμένα

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά

½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από 1

2 βανίλιες

4-5 φέτες ανανά, αποξηραμένο και ψιλοκομμένο

4-5 κομμάτια παπάγια, ξερή και ψιλοκομμένη

3 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη διακόσμηση

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι και το ανακατεύετε με τον ανανά και την παπάγια. Σε μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι σε δόσεις και εναλλάξ με τα ξερά φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26εκ. Τυλίγετε ένα νόμισμα κατά προτίμηση καινούργιο ή – αφού το έχετε πλύνει και αποστειρώσει – σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και ύστερα από λίγο την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει, τη διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την από πάνω με σουρωτήρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement