Connect with us

Μαγειρική

Σελινόριζες με τοματοπελτέ και πορτοκάλι  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. σελινόριζες, κομμένες κυδωνάτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 πράσα, ψιλοκομμένα

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

χυμό από 2 πορτοκάλια + 1 μικρή πορτοκαλόφλουδα

60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

300ml νερό

3 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλόφλουδα, το μπαχάρι, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε. Αν θέλετε πιο μαλακές τις σελινόριζες, τις μαγειρεύετε για λίγο παραπάνω. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό και αρκετή από τη σάλτσα τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement