Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκδηλη η ανησυχία στην Αχαΐα μετά την αύξηση των κρουσμάτων και τις πολλαπλές «εστίες»

Published

on

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία στην Αχαΐα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τον εντοπισμό πολλαπλών «εστιών» σε εκπαιδευτικές και υγειονομικές δομές, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.

Μόλις σε μια εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα 47, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στην περιοχή. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2 κρούσματα στην Αχαΐα, την Τρίτη 5, την Τετάρτη 9 , την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 11, ενώ χθες Κυριακή κατεγράφησαν 6 νέα κρούσματα.

ΝΟΣΗΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ
Χθες το πρωί έγινε γνωστό πως και δεύτερος γιατρός του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας είναι θετικός στον κορωνοϊό.
O Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη ο οποίος τον ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να διενεργηθούν τεστ σε όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και προκειμένου να μην υπάρχει ανησυχία στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά την πρωτοβάθμια δομή υγείας στην έδρα του Δήμου, ζητά να κλείσει το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου διενεργηθούν τα τεστ στο προσωπικό και βγουν τα αποτελέσματα.
Στο θέμα παρενέβη και το σωματείο εργαζομένων στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «την Κυριακή 27/9 Ιατρός του Κ.Υ Χαλανδρίτσας διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Έκαναν απολύμανση του Κ.Υ, το οποίο μετά από ένα 3ωρο ξαναλειτούργησε.
Πέραν αυτού δεν έγινε τίποτε άλλο, καμία ιχνηλάτηση και κανένα τεστ και σε κανέναν, ούτε στους Εργαζόμενους ούτε στους Ιατρούς ούτε στους ασθενεις- τους πολίτες που επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Λίγες μέρες μετά βρέθηκε θετικός ακόμη ένας ιατρός και ένας με συμπτώματα που μπήκε σε καραντίνα και δυστυχώς οι αρμόδιοι πάλι τα ίδια. Μια πρόχειρη απολύμανση και μετά 3ωρο το Κ.Υ ξαναλειτούργησε και δυστυχώς το προσωπικό του Κ.Υ στον Καιάδα καμία μέριμνα, όπως καμία μέριμνα και για την πληθώρα των ασθενών που ο συγκεκριμένος ιατρός, το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, είδε την προηγούμενη ημέρα της διάγνωσης του, στο Κ.Υ όπου εφημέρευε».
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών φέρονται ως ύποπτα κρούσματα της νόσου Cοvid-19, μετά την επαφή τους με τον προπονητή κολύμβησης του κολυμβητήριου «Αντώνης Πεπανός» ο οποίος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό με αποτέλεσμα να κλείσει το κολυμβητήριο.
Στους συγκεκριμένους συνεστήθη κατ’ οίκον παραμονή έως ότου υποβληθούν σε τεστ και αποδειχθεί από τα αποτελέσματα πως είναι αρνητικοί ενώ παράλληλα, ιχνηλατούνται οι επαφές τους.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ
Σε καραντίνα αναμένεται σε λίγες ώρες να τεθεί μεγάλος αριθμός εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθότι συνάδελφοί τους από το Αγρίνιο που όπως απεδείχθη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ήρθαν σε επαφή με εργαζομένους του ΕΚΑΒ Πάτρας.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί σε γνωστό πολυκατάστημα της Πάτρας, καθώς ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως χθες και δεύτερος συνάδελφός τους εντοπίστηκε επίσης με τον ιό. Στο κατάστημα θα γινόταν απολύμανση, ωστόσο οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους.
ΕΠΤΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΓΝΠ
Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται επτά ασθενείς με Covid-19 εκ των οποίων ο ένας ηλικίας 55 ετών από το Αγρίνιο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής του μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και όμορων νομών κινούνται μαζικά με προορισμό κέντρα διασκέδασης της Πάτρας.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΑΜΟΥ
Εξάλλου αναβλήθηκε γάμος σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, καθώς στενό συγγενικό πρόσωπο της νύφης, διαγνώστηκε θετική με κορωνοϊό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement