Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Καρβέλης: Προετοιμασμένη η Αχαΐα

Published

on

«Αλίμονο αν δεν ανησυχούσαμε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το σύστημα υγείας στην Πάτρα είναι προετοιμασμένο και αν παραστεί ανάγκη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης όταν ρωτήθηκε χθες από την «Γ» για τον βαθμό ετοιμότητας των υποδομών υγείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον «Αγ. Ανδρέα» έχουν αναπτυχθεί 16 ΜΕΘ COVID19, εκ των οποίων είναι κατειλημμένες τέσσερις στο ΠΓΝΠ και δύο στον «Αγ. Ανδρέα».

«Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ κλιμακωτά», τόνισε και επεσήμανε πως τη «μάχη» ενισχύουν και τα περιφερειακά νοσοκομεία αναφοράς, όπως του Αγρινίου με 13 κλίνες, της Καλαμάτας με έξι κλίνες, ενώ ετοιμάζονται αντίστοιχα υποδομές στην Κόρινθο και την Τρίπολη.

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο κ. Καρβέλης ανέφερε πως ήδη νοσηλεύονται 56 ασθενείς εκ των οποίων πέντε στη ΜΕΘ ενώ χθες αναπτύχθηκε νέα μονάδα λοιμωδών με 24 συνολικά κλίνες, όσες θα αποκτήσει σύντομα και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Αντίστοιχα, δήλωσε πως στη «μάχη» έχουν μπει και τα όμορα νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement