Connect with us

Ελλάδα

Επιστροφή… στο Μάρτιο-To δεύτερο πανελλαδικό lockdown αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός 

Published

on

Πανελλαδικό lockdown για έναν μήνα ανακοινώνει, εκτός απροόπτου, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μετά τον συναγερμό που σήμανε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τους ειδικούς να εισηγούνται στον πρωθυπουργό την επαναφορά -και άμεσα- του lokcdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά και το νέο χθεσινί τριπλό ρεκόρ των 2.646 κρουσμάτων, των 18 θανάτων και των 179 διασωληνωμένων, η κυβέρνηση είδε ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυξάνεται επικίνδυνα και αναγκάζεται να πάρει επιθετικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό από κοινού με τον επικεφαλής της ομάδας Εμπειρογνωμόνων Σ. Τσιόδρα.

Μιλώντας χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας επιβεβαίωσε την εισήγηση των λοιμοξιολόγων στον πρωθυπουργό για καθολικό lockdown για έναν μήνα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά, ωστόσο την τελική απόφαση για το ζήτημα θα την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΡΕΚΟΡ

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα στη χώρα με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε 2.646 όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 18 ασθενείς από επιπλοκές της νόσου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 673.

Στους 179 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα 698 κλίνες για ασθενείς με covid-19 είναι κατειλημμένες από τις 1.013 που λειτουργούν συνολικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το γενικευμένο lockdown που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή ή το Σάββατο, θα διαρκέσει – αρχικά- για 15 ημέρες.

Θα πρόκειται για επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Για συναγερμό λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού κάνουν λόγο οι κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα μέτρα, παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό, όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε, όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται.

Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών»

Ροή ειδήσεων

Advertisement