Connect with us

Μαγειρική

Μύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι                  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φρέσκα μύδια, με το κέλυφος

1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη

χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ

1-2 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι ή καυτερό μπούκοβο (ή όσο αντέχετε)

2 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε βάζοντας τα όστρακα σε μια λεκάνη με άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα άμμου. Τα ξεπλένετε πολύ καλά και με σκληρό βουρτσάκι τρίβετε καλά τα κελύφη τους. Έπειτα, τραβάτε και απομακρύνετε το «γένι» τους από το κάτω μέρος του κελύφους. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν για 15 λεπτά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει.

Ρίχνετε μεμιάς όλα τα μύδια, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τσίλι και το τζίντζερ. Σκεπάζετε αμέσως την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Πετάτε όσα δεν άνοιξαν και αποσύρετε από τη φωτιά. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μύδια σε πιατέλα σερβιρίσματος. Βράζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρώς (προσέχουμε μη σωθεί). Δοκιμάζετε και αλατίζετε ελαφρώς, αν χρειάζεται. Περιχύνετε τα μύδια, ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement