Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H Aχαΐα «πληρώνει» βαρύ τίμημα-Η τοπική οικονομία οδηγείται σε «στραγγαλισμό» μετά το νέο γενικό lockdown

Published

on

Παγωμάρα και αγωνία για την επόμενη μέρα προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο γενικό lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στους εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας.

Μπορεί κανείς να μην αμφισβητεί την αναγκαιότητα των μέτρων για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο αμφισβητείται έντονα η «γενίκευση» εφαρμογής των μέτρων, ακόμη και σε περιοχές όπως η Αχαΐα, που η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές. Γι’ αυτό εκτιμούν πως η Αχαΐα πληρώνει βαρύ τίμημα με την οικονομία της να οδηγείται σε στραγγαλισμό, από τη στιγμή μάλιστα, που είναι από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας.
Η «Γνώμη» κατέγραψε τις απόψεις εκπροσώπων της εστίασης, του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών, οι οποίοι εκφράζουν έντονους φόβους για την «αντοχή» των επιχειρήσεων στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των υποχρεώσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement