Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H Aχαΐα «πληρώνει» βαρύ τίμημα-Η τοπική οικονομία οδηγείται σε «στραγγαλισμό» μετά το νέο γενικό lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγωμάρα και αγωνία για την επόμενη μέρα προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο γενικό lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στους εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας.

Μπορεί κανείς να μην αμφισβητεί την αναγκαιότητα των μέτρων για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο αμφισβητείται έντονα η «γενίκευση» εφαρμογής των μέτρων, ακόμη και σε περιοχές όπως η Αχαΐα, που η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές. Γι’ αυτό εκτιμούν πως η Αχαΐα πληρώνει βαρύ τίμημα με την οικονομία της να οδηγείται σε στραγγαλισμό, από τη στιγμή μάλιστα, που είναι από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας.
Η «Γνώμη» κατέγραψε τις απόψεις εκπροσώπων της εστίασης, του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών, οι οποίοι εκφράζουν έντονους φόβους για την «αντοχή» των επιχειρήσεων στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των υποχρεώσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητικό παράγοντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικός στον κορωνοϊό φέρεται πως βρέθηκε αθλητικός παράγοντας του τοπικού αθλητισμού.

Λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της περιπέτειας, άλλου αθλητικού παράγοντα, ο οποίος ανέρρωσε με τα τελευταία τεστ να είναι αρνητικά, έρχεται ένα ακόμα κρούσμα να ταράξει τα αθλητικά νερά της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, ο παράγοντας υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο και έδειξε πως νοσεί. Ο ίδιος είναι σε καλή κατάσταση κατάστασης και παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ, τα στρατόπεδα και η “πρωτιά Λοβέρδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κομβικές για το μέλλον του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κινήματος και ήδη στην Πάτρα έχουν δημιουργηθεί και τα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των πολιτευτών του κινήματος, η οποία και θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την τάση που θα επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, στην κορυφή των προτιμήσεων για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμού αθηναϊκού μέσου που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας .

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Σωκράτης Νίκας, ακούραστος εργάτης της εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε  από τη ζωή ο Πατρινός Θεολόγος και πρώην σχολικός σύμβουλος Σωκράτης Νίκας.

Γενιές Πατρινών τον είχαν καθηγητή σε πολλά σχολεία της Πάτρας. Υπήρξε εκ των κορυφαίων Θεολόγων και εκπαιδευτικών της περιοχής, όντας «Θεολόγος της απελευθέρωσης».

Πραγματοποιούσε ομιλίες -διαλέξεις του για θέματα Θεολογίας ενώ παράλληλα, είχε ασχοληθεί και με τη συγγραφή θεολογικών βιβλίων, όπως «Από την αγάπη έως στην αιωνιότητα», «Παιδικό Συναξάρι», «Γάμος», «Βάπτιση», «Θεία Ευχαριστία», κ.ά. Με τη σύζυγό του Ευτυχία απέκτησαν τρία παιδιά την Ευαγγελία, τον Μιλτιάδης (ηθοποιό) και τον Στέφανο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος και η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Εγλυκάδος.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα