Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Ξαναχτύπησε» ο τεχνικός-μαϊμού-Μια πατρινή έχασε 3.000 ευρώ 

Published

on

Απατεώνας προσποιήθηκε τον τεχνικό μεγάλης εταιρείας λογισμικού και με πρόσχημα τον… ιό στον υπολογιστή της κατόρθωσε να «σηκώσει» από το λογαριασμό μιας ανυποψίαστης γυναίκας το ποσό των 3.000 ευρώ!

Το μπαράζ των εξαπατήσεων με το γνωστό… «σενάριο» στην Αχαΐα δεν έχει τέλος! Ήδη οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος αγνώστου, ο οποίος πριν από τέσσερις ημέρες στην Πάτρα, προσποιούμενος τεχνικό μεγάλης εταιρείας λογισμικού εξαπάτησε γυναίκα, στην οποία ανέφερε ως πρόσχημα ότι ο υπολογιστής της έχει προσβληθεί από ιό.

Στη συνέχεια, ο δράστης πραγματοποίησε μεταφορά του ποσού των 3.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας, σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί Πατρινοί υποστηρίζουν ότι δέχονται κλήσεις στα σταθερά τους αλλά και στα κινητά τους τηλέφωνα από άγνωστα νούμερα και από άλλες χώρες, όπως της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας. Το τελευταίο διάστημα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει προκύψει ότι χρήματα που «πέταξαν» από τον λογαριασμό πατρινής εταιρείας βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό σε χώρες των Βαλκανίων!

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΙ 17 ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., κατά το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και 15 Οκτωβρίου 2020, τα οποία είχαμε παρουσιάσει στην «Γ» προκύπτει ότι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας είχαν καταγραφεί 21 τελεσμένες απάτες, μία απόπειρα εξαπάτησης, ενώ εξιχνιάστηκε μία υπόθεση.

Από αυτές οι 17 αφορούν εξαπατήσεις μέσω του διαδικτύου και με συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως απομακρυσμένη πρόσβαση σε Η/Υ, αφαίρεση κωδικών web banking. Τα χρήματα που χάθηκαν από τους πολίτες αγγίζουν το ποσό των 104.750 ευρώ.
Η Αστυνομία εφιστά μεγάλη προσοχή στους πολίτες καθώς οι επιτήδειοι «σκαρφίζονται» τρόπους για να διεισδύσουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσχημα τον ιό ή την αναβάθμιση, αφαιρούν τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών των θυμάτων τους και κάνουν «αναλήψεις» χρημάτων με απίστευτη ευκολία και απηύθμενο θράσος!

Ροή ειδήσεων

Advertisement