Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρσάκεια Σχολεία:Μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες του 6ου Web ATSMUN (Arsakeia Tositseia Schools Model United Nations) που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 500, ενώ ενισχύθηκε ο διεθνής χαρακτήρας του συνεδρίου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Το ATSMUN αποτελεί θεσμό για την πόλη της Πάτρας και κάθε χρόνο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς στην ατζέντα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Τους συνέδρους καλωσόρισε στην τελετή έναρξης, ο διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών Μάνος Πετράκης, Φυσικός PhD, o οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η διοργάνωση του ATSMUN αποτελεί μία καινοτόμο παρέμβαση παιδείας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα της Ελλάδας και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απεύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας ο οποίος τόνισε τη μεγάλη αξία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ εστίασε στη στενή συνεργασία των Αρσακείων Σχολείων με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τέλος η Γενική Γραμματέας του συνεδρίου κ. Αριάδνη Φάτση αναφέρθηκε στα επιμέρους θέματα των επιτροπών του συνεδρίου

Παρέμβαση στις επιτροπές, που αποτελεί καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, πραγματοποίησαν επιστήμονες Καθηγητές ειδικοί, επί των θεμάτων των επιτροπών., τόσο από την χώρα μας, όσο και από το εξωτερκό.

Οι σύνεδροι στις επιτροπές τους, οι οποίοι υποστήριζαν τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπούσαν, είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν διεθνή προβλήματα μέσω του διαλέγεσθαι (debate), της διαπραγμάτευσης (negotiation), της αντιπαράθεσης (juxtaposition) και του συμβιβασμού (compromising).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement