Connect with us

Ελλάδα

Πάτρα: Άδειοι δρόμοι στην “πρεμιέρα” της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας – Έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.(ΦΩΤΟ)

Published

on

Ερημη πόλη θύμιζε η Πάτρα λίγη ώρα μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής οπότε τέθηκαν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Οι δρόμοι, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι άδειασαν, δεν κυκλοφορούσε ψυχή…

 

 

Από τις 9 το βράδυ κλιμάκια της Αστυνομίας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όλους όσοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Πάτρας σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους οδηγούς και τους πεζούς να τους δείξουν είτε τα SMS που είχαν στείλει στο 13033 είτε τις έγγραφες βεβαιώσεις που είχαν από την εργασία τους.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχου Γιώργου Μιχαλόπουλου στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου διενεργούσαν ελέγχους σε όλους όσοι διέρχονταν στο πάνω μέρος της πλατείας. Η πρώτη αίσθηση πάντως είναι ότι υπήρξε συμμόρφωση των πολιτών στα νέα μέτρα.

Τα καταστήματα που ήταν ανοικτά ως takeaway έκλεισαν στις 8:30 το βράδυ, ενώ οι μόνοι που κυκλοφορούσαν στους δρόμους ήταν οι οδηγοί των καταστημάτων που έκαναν delivery.

Από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθίσταται σαφές πως οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και πως δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 5τα ξημερώματα.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement