Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φωτιά» από τα δυναμιτάκια-Η επίθεση που δέχτηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Λάππα είχε και… παράπλευρες συνέπειες

Published

on

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επίθεση με δυναμιτάκια δέχτηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στο Λάππα κατόπιν αιτήματος της δημοτικής Αρχής προκειμένου να διενεργήσει rapid test σε κατοίκους, αλλά και εργάτες γης.

Προς στιγμήν επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άνδρες του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας υπό την περιφρούρηση των οποίων έγινε η διενέργεια των τεστ.
Ωστόσο, τα δυναμιτάκια προκάλεσαν εκτός των άλλων και «εκρηκτικό» κλίμα στο χωριό με αποκορύφωμα την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του προέδρου της Τ.Κ. Μετοχίου, Γιώργου Λαγού (Μπάγεβιτς).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος εξέφρασε παράνομα ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως από την δημοτική Αρχή για την διενέργεια των τεστ, με αποτέλεσμα ο Δήμος να εκδώσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «θεατρινισμούς στο διαδίκτυο».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «ο ρόλος του Προέδρου της Κοινότητας είναι να διεκδικεί. Να συνεργάζεται με την δημοτική αρχή. Να εργάζεται για την κοινότητά του προσφέροντας στους συνδημότες του, υπηρετώντας παράλληλα με σεβασμό και ήθος το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι δημότες.

Δυστυχώς ο πρόεδρος της Κοινότητας Μετοχίου, για πολλοστή φορά, υιοθετεί στρατηγικές για προσωπική προβολή και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων, διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των κατοίκων και της κοινότητας του.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μετοχίου ενημερώθηκε έγκαιρα και έγκυρα από Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Λαρίσου για τη διενέργεια των Rapid Test, τα οποία διενεργήθηκαν από κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο Λάππα με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στην διαδικασία αυτή, κρίσιμη για την υγεία της Κοινότητας επέλεξε να μην συμμετάσχει, όπως και σε μια σειρά κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν την Κοινότητα του, όπως το νερό, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αθλητικές υποδομές κ.α.
Είναι απορίας άξιο πως ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεν ανέφερε στην ανάρτηση του τίποτα για την πρωτοφανή και απαράδεκτη επίθεση με δυναμιτάκια, εναντίον των νοσηλευτών που ήρθαν και διενήργησαν τα τεστ διερεύνησης κρουσμάτων κορονοϊού, η διαδικασία συνεχίστηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Συμφωνεί με τις φασιστικού τύπου συμπεριφορές που είχαν στόχο να ματαιωθεί η διενέργεια των τεστ και να εκθέσουν την Κοινότητά του στο πανελλήνιο;
Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου να αφήσει τους θεατρινισμούς και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υπηρετήσει με σεβασμό τον θεσμό του Προέδρου».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΓΟΥ

Στην ανακοίνωση του Δήμου ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μετοχίου απάντησε με ανεξαρτητοποίηση. Όπως έκανε γνωστό αποχωρεί από την παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» διαφωνώντας με την τακτική της δημοτικής Αρχής. «Με ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή για τη διενέργεια των τεστ, ενώ είχαμε ζητήσει να υπάρξει συντονισμός για να ελεγχθούν περισσότεροι εργάτες γης. Το Δημαρχείο έχει μετατραπεί σ’ ένα μικρό κλαμπ που αποφασίζει. Θα καταθέσω και εγγράφως την δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου στην οποία έχω συμπαραστάτες την μεγάλη πλειονότητα των συγχωριανών μου», δήλωσε στη «Γ».

ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕΤΑ…

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς ερωτηθείς σχετικά από τη «Γ» δήλωσε ότι θα απαντήσει σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του προέδρου, αφότου κατατεθεί επισήμως και εγγράφως, ενώ όσον αφορά στην επίθεση με τα δυναμιτάκια την κατήγγειλε και δημόσια επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο μία «παρέα» ατόμων να αποφασίζει για μία ολόκληρη περιοχή.

ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ 110 ΤΕΣΤ

Όσον αφορά στα τεστ αυτά τελικά έγιναν κανονικά. Συνολικά διενεργήθηκαν 110 τεστ, εκ των οποίων περίπου το 50% σε εργάτες γης, ενώ όλα ήταν αρνητικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement