Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Αδέσποτη» επίθεση σε τρεις φοιτητές-Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο

Published

on

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών από αδέσποτα σκυλιά.

Σε διάστημα δέκα ημερών τραυμάτισαν τρεις φοιτητές που μετέβησαν στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ για περίθαλψη των τραυμάτων τους.

Σύμφωνα με δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Χρήστου Μπούρα, «η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, αφού αγέλες από αδέσποτα, απειλούν την αρτιότητα των φοιτητών και των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Παρότι έχει επισημανθεί από τις Πρυτανικές Αρχές επανειλημμένα στη Δημοτική Αρχή, ότι τα αδέσποτα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου και πρέπει να επιληφθεί του θέματος, αγνοούμεθα. Μετά το γεγονός έστειλα τρεις επιστολές και δεν έχω λάβει απάντηση. Το περιστατικό του τραυματισμού των τριών φοιτητών δημιουργεί μείζον θέμα για την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Το συγκεκριμένο συμβάν και η εν γένει κατάσταση αποτελεί θέμα που θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Σύγκλητο. Κινούμεθα προς την κατεύθυνση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου».

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΤΗ «Γ»: ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Μετά τις δηλώσεις του Πρύτανη η “Γ” επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κ.Πελετίδη και του ανέφερε το γεγονός του τραυματισμού των φοιτητών και τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για το θέμα για το οποίο κατ΄επανάληψη τίθεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας από τις Πρυτανικές Αρχές.
«Κάνουμε ότι μπορούμε.Το θέμα των αδέσποτων είναι μια κατάσταση που δεν επιλύεται άμεσα. Έχουμε επιληφθεί του θέματος με το να μαζεύουμε τα αδέσποτα να τα στειρώνουμε, να τα δίνουμε για υιοθεσία και σε φιλοζωικές οργανώσεις.Κάνουμε ότι προβλέπει η νομοθεσία.Κάποιοι όμως είναι γεγονός ότι συνεχώς αφήνουν αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο και στο ΠΓΝΠ. Αν εμείς δεν επιλαμβανόμεθα η κατάσταση θα ήταν τραγική», τόνισε ο κ. Πελετίδης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement