Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ωραίες οι ανακοινώσεις, πλάνο για τον αθλητισμό υπάρχει;

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Πριν δυο μέρες ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ανακοινώνει την παράταση των μέτρων για τον αθλητισμό μέχρι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021.
Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους, δεν έχει υπάρξει ακόμα η απαραίτητη μείωση των κρουσμάτων που επιθυμεί η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασιστεί η χαλάρωση των μέτρων στην κοινωνία και στον αθλητισμό.

Ωραία όλα αυτά και δέχομαι ότι η υγεία είναι πάνω από όλα, όμως αυτό που βλέπω είναι πως ένα μήνα και πλέον που ο αθλητισμός βρίσκεται στο «πάγο», η κυβέρνηση δεν έχει πλάνο ή σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Μην αναλωθώ πάλι στα ήδη γνωστά πως όλες οι ομάδες σε όποια κατηγορία και αν συμμετέχουν, περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο, οι διοικήσεις έχουν ματώσει οικονομικά για να φτάσουμε μέχρι εδώ και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Παράλληλα παίκτες-προπονητές, όχι μόνο ζουν υπό το καθεστώς της οικονομικής αβεβαιότητας αλλά έχουν βγει έξω από τα νερά τους και αυτό είναι δεδομένο πως επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή τους.
Αυτό που θα περίμενα από την πολιτεία, είναι να ήταν σε θέση να παρουσιάσει ένα οργανωμένο πλάνο για κάθε άθλημα, τι θα γίνει στην περίπτωση που ο ιός έχει καθοδική πορεία και εναλλακτικά σενάρια στην αντίθετη περίπτωση.
Θα πει κάποιος δεν είναι εύκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη, τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη όμως αυτό θα περίμενα από τους αρμόδιους.
Μιλάω συχνά με πολλούς ανθρώπους και διαπιστώνω πως καθημερινά η μέγγενη του covid-19 σφίγγει τον κλοιό ειδικά στον ημιεπαγγελματικό αθλητισμό. Μένει να δούμε τελικά πόσες ομάδες θα αντέξουν.
Μην γελιόμαστε, πολλές ομάδες φθείρονται από τη διαδικασία και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τον Σεπτέμβριο θα είναι όλες και πάλι στις επάλξεις για να αγωνιστούν ή ορισμένες από αυτές θα πουν «αντίο» με όποιο πλήγμα φέρει αυτό.
ΥΓ.: Ως πατέρας δύο μικρών παιδιών θα ήθελα κάτι αντίστοιχο από την πολιτεία και για τα σχολεία. Ειδικά για τις νηπιακές ηλικίες, το φρούτο που λέγεται τηλεκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να …καταποθεί από κανέναν αφού δεν έχει ουσία για τους εκκολαπτόμενους μαθητές ούτε βελτιώνει το γνωστικό τους επίπεδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement