Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημοτικό Συμβούλιο: «Αυλαία» με ένταση-Οι ερωτήσεις άναψαν «φωτιές»

Published

on

Κι ενώ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης κύλησε σχεδόν ομαλά, η ώρα των ερωτήσεων από τις παρατάξεις στο τέλος της συνεδρίασης άναψε «φωτιές», το κλίμα δυναμιτίστηκε και η διαδικασία διεκόπη…

Αποτέλεσμα να υπάρξει μπαράζ ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«ΣΠΙΡΑΛ»: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΑΦΕΙΕΣ

Την απαξιωτική στάση του Δημάρχου κατήγγειλε το «σπιράλ» λέγοντας πως «ο δήμαρχος όχι μόνο άφησε αναπάντητα πολλά ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, αλλά εγκατέλειψε την τηλεδιάσκεψη, παροτρύνοντας τον Πρόεδρο να λήξει απότομα τη διαδικασία, αιφνιδιάζοντας το σώμα. Προφανώς ερέθισαν οι ερωτήσεις που διατυπώθηκαν, καθώς και πολλές από τις απαντήσεις που δόθηκαν ήταν ασαφείς, πρόχειρες, ακόμα και προκλητικές. Χαρακτηριστική η αποστροφή του σε σχέση με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου πως «δεν πρόκειται να την υλοποιήσει», όπως έχει θεσμική υποχρέωση.
Το σπιράλ θα επιμένει να εκφράζει ερωτήματα που αφορούν την επικαιρότητα και απασχολούν τους δημότες της Πάτρας».
Μεταξύ άλλων η παράταξη, έθεσε ερωτήματα για το Φράγμα, για το πρώην Παράρτημα, για τις πληρωμές του SPARC, για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων και για την παραχώρηση γραφείων στις παρατάξεις.

«ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»: ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ…L’ ETAT C EST MOI

Αντίστοιχα η παράταξη «Ώρα Πατρών», αναφέρει πως «ενώ το δημοτικό συμβούλιο φαινόταν, ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα συναινετικό κλίμα, ο δήμαρχος κ. Πελετίδης φρόντισε με ένα εξωθεσμικό παραλήρημα να το τορπιλίσει.
Στην ενημέρωση για τα έργα στη μαρίνα η επιφύλαξη, που εκφράσαμε από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο, ήταν ότι δεν υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για όλη την ακτογραμμή της πόλης από Ψαθόπυργο έως Καμίνια.
Επίσης, καταθέσαμε πρόταση για παραχώρηση ηλεκτρονικών μέσων στις δοκιμαζόμενες οικογένειες και παιδιά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Ο δήμαρχος αναγορεύοντας εαυτόν ως μοναδικό υπερασπιστή φτωχών και αδυνάτων είπε ότι είναι υποχρέωση του κράτους ο εξοπλισμός των μαθητών.
Το κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Πελετίδη σταμάτησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θέλοντας να τον διαφυλάξει, διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να απαντήσει σε άλλα ερωτήματα..».

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ

Εξ άλλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ κ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε πως «ο Πελετίδης μετά από 6 χρόνια ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μιλήσει για την κατάντια και τα χάλια της ΜΑΡΙΝΑΣ.
Με αυτήν την επαρχιώτικη και παλαιολιθική κομμουνιστική αντιαναπτυξιακή νοοτροπία της δημοτικής αρχής, φθάσαμε στην εικόνα που περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Πελετίδης … χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής. Μια εικόνα στην οποία ταιριάζει η λεζάντα: «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα»
Μέσα από την συζήτηση καταδείχθηκε για ακόμα μια φορά, ότι ο κόκκινος δήμαρχος δεν έχει όραμα , ούτε και σχέδιο για την βαριά τουριστική βιομηχανία που θα μπορούσε να είναι η Μαρίνα των Πατρών»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής Αρχής, η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτη στάση των τριών παρατάξεων. «Με απρεπείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς διέκοπταν συνεχώς με προβοκατόρικο τρόπο τον Δήμαρχο Πατρέων που έδινε τις απαντήσεις. Αυτή την φορά μάλιστα ξεπέρασαν κάθε όριο υποβιβάζοντας την πολιτική διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου σε εξέδρα χούλιγκανς!
Είναι γνωστό ότι οι ερωτήσεις που καταθέτουν, δεν έχουν σκοπό ούτε την ενημέρωσή τους από τον Δήμαρχο ούτε τον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα, γιατί ενώ όταν αυτοί μιλούν υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις απόψεις τους, όταν τοποθετείται και απαντά ο Δήμαρχος προκαλούν πανδαιμόνιο και συνεχείς διακοπές, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την πολιτική αντιπαράθεση και τις απαντήσεις του Δημάρχου».
Όσον αφορά στο Φράγμα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στον πατραϊκό λαό το νερό του φράγματος Πείρου – Παραπείρου να είναι δωρεάν, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, όπως ο λαός, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε στις τελευταίες εκλογές. Ήδη από το καλοκαίρι το νερό έρχεται δωρεάν στο Δήμο μας και με την πλήρωση του φράγματος θα καλυφθούν οι ανάγκες των συνδημοτών μας για καθαρό και υγιεινό νερό ΔΩΡΕΑΝ.
Είναι αδιανόητο για τους συμπολίτες μας και για την κοινή λογική, όταν έχεις το νερό δωρεάν, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες να προσπαθούν να επιβάλλουν την πληρωμή του! Χάρη στην πολιτική μας στάση ο πατραϊκός λαός δεν θα το υποστεί. Όσο για την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η επιμονή της να ξαναπληρώσει ο πατραϊκός λαός, για την μη υλοποίηση, από την κυβέρνηση της ΝΔ των υποχρεώσεών της προς τους μαθητές και τα σχολεία (υποχρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών, τάμπλετ κλπ) αποδεικνύεται ότι κατέχουν επάξια τον χαρακτηρισμό του «αβανταδόρου» της αντιλαϊκής πολιτικής στης κυβέρνησης».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement