Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: To “click away” χαριστική βολή στο λιανικό εμπόριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών για το click away.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το «άνοιγμα» της αγοράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων αποτελούν την χαριστική βολή για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Η ακατανόητη επιμονή της κυβέρνησης στο ανεφάρμοστο μέτρο “click away”, που από τις 25/11 είχαμε καταγγείλει (και στην συνέχεια ακολούθησε το σύνολο του εμπορικού κόσμου και των εκπροσώπων του) θα οδηγήσει στην καταστροφή και την πλήρη απώλεια της εορταστικής περιόδου για το σύνολο του εμπορικού κόσμου προς όφελος μερικών δεκάδων πολυεθνικών αλυσίδων. Το μέτρο είναι τόσο ανεδαφικό που ακόμη και μεγάλοι όμιλοι ανακοίνωσαν πως δεν διαθέτουν τις υποδομές για την υποστήριξή του.

Οι ελπίδες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συντονισμένο πρόωρο Lock Down2 που θα εξασφάλιζε το άνοιγμα του λιανεμπορίου την περίοδο των Χριστουγέννων , που αποδεδειγμένα δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του κορονοϊού, αποδείχθηκαν φρούδες. Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον ολοφάνερα την Ιφιγένεια που θυσιάζεται για να καλύψουν την αποτυχία ελέγχου της πανδημίας.  

Αποτυχία που δεν οφείλεται στο λιανεμπόριο αλλά στην :

 • μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
 • μη αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις 
 • μη διενέργεια μαζικών test Covid19
 • συνειδητή επιλογή πριμοδότησης των μεγάλων εταιρειών και πολυεθνικών αλυσίδων μέχρι εξάντλησης τους.(βλ.courier)

 

Ζητάμε την άμεση πλήρη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες που εφαρμόστηκαν και τηρηθήκαν με ευλάβεια μετά το πρώτο Lock Down .

Η δήλωση του πρωθυπουργού στις 23/10/20 περί μη διασπορά της πανδημίας από το λιανεμπόριο με άνοιγμά του και στις κόκκινες περιοχές οδήγησε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε προμήθειες ενόψει black Friday και εορταστικής περιόδου αφού είχαν τη βεβαίωση δια στόματος πρωθυπουργού αλλά και υπουργών ότι το λιανεμπόριο δεν θα κλείσει.

 

 Απαιτούμε άμεση στήριξη από την πολιτεία με :

 • αποζημίωση όλων των  εμπορευμάτων βάση τιμολογίων για τους μήνες 10ος,11ος,12ος του τρέχοντος έτους.
 • πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη των επιταγών.
 • πληρωμή 100% των πάγιων εξόδων λειτουργιάς και συντήρησης των επιχειρήσεων μας.
 • πλήρη κάλυψη των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
 • επίδομα ειδικού σκοπού διαβίωσης για τους καταστηματάρχες και τις οικογένειες τους.
 • αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι λήξης της πανδημίας (σε εταιρικά και προσωπικά, στεγαστικά δάνεια)
 • φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • διαγραφή τόκων, προστίμων, υπερημερίας στην εφορία και τις τράπεζες.
 • αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 
 • απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • χορήγηση επιδόματος ανεργίας για όσους συναδέλφους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις

 

Καθώς και τα πάγια αιτήματά μας 

 • Για επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. 
 • Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Ακατάσχετο λογαριασμό και προστασία από την Τραπεζική αυθαιρεσία. 

 

Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς στην προδιαγραμμένη πολιτική εξόντωσής μας, η συμβολική κινητοποίηση κατάθεσης των κλειδιών των κλειστών καταστημάτων μας ήταν μόνον η αρχή. Σε συντονισμό με την Ομοσπονδία μας και μαζικούς φορείς της πόλης μας θα προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις. 

Καλούμε το τριτοβάθμιο όργανο μας την ΕΣΕΕ όπως κηρύξει μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις προς όφελος της αγοράς και της κοινωνίας. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 

Εκ του Συλλόγου

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πεζοδρόμιο -«παγίδα»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παγίδα» για τους διερχόμενους πολίτες αποτελεί το πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από κατάστημα εστίασης στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

 

Στο σημείο έγιναν εργασίες από συνεργείο της ΔΕΗ, όμως οι πλάκες του πεζοδρομίου δεν επανατοποθετήθηκαν στη θέση τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα «όρυγμα» που ταυτόχρονα αποτελεί εμπόδιο για τους πολίτες. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες, ήδη μία γυναίκα τραυματίστηκε πριν από δύο ημέρες στο πόδι όταν έπεσε πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου. Το κατάστημα δε, αναμένεται να επαναλειτουργήσει με… εμπόδια όμως στην είσοδό του, αφού το συνεργείο έκανε τη δουλειά του και εξαφανίστηκε!..

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ: Με κάρτα πλέον οι συνοδοί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με κάρτα γίνεται η είσοδος των συνοδών των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά τα όσα συνέβησαν με την «είσοδο» του ιού από συνοδό στην Α΄ Παθολογική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» έγιναν αυστηρές συστάσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής για να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη είσοδο συνοδών σε μια προσπάθεια θωράκισης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που είναι ευαίσθητοι χώροι.

Οι συνοδοί παραλαμβάνουν τις κάρτες τους στην είσοδο όπου καταγράφεται το όνομά του και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός για κάθε ασθενή, ενώ απαγορεύονται αυστηρά τα επισκεπτήρια.

Το γεγονός αυτό πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να δουν τους «δικούς τους ανθρώπους».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος: Το εμβόλιο καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη–Τι ισχύει για τα άλλα δύο στελέχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, οι οποίες τρομοκρατούν τους επιστήμονες στην Ελλάδα, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι σε αυτές, καθώς και την κολχικίνη, μίλησε στο MEGA ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Η κολχικίνη είναι μια θεραπευτική προσέγγιση όπως είναι όλα τα φάρμακα μέχρι στιγμής για τον κοροναϊό. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα θεραπευτικό κενό για τους ασθενείς που είναι σπίτι τους. Εκεί έρχεται η κολχικίνη που χρησιμοποιούμε κυρίως σε ρευματικά νοσήματα και σε καρδιολογικά προβλήματα. Είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο» είπε ο κ. Γώγος.

«Την κολχικίνη τη δίνουμε στα πρώτα 24ωρα της νόσου, στο σπίτι, σε ασφαλή δόση χωρίς παρενέργειες. Αν κάποιος γνωρίζει ότι νοσεί, πρέπει να τη λάβει άμεσα. Στο πρώτο 24ωρο αν είναι δυνατόν. Οι προϋποθέσεις είναι κάποιος να έχει θετικό μοριακό τεστ, και να μην είναι ασυμπτωματικός. Οι άνω των 60 που νοσούν, την παίρνουν όλοι γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Για τους υπόλοιπους, από 18 που επιτρέπεται η χορήγηση έως 60, είναι αυτοί που νοσούν και είναι συμπτωματικοί και έχουν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα. Χορηγείται με ιατρική συνταγή και υπάρχει οπωσδήποτε και μια παρακολούθηση» συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Παρενέργειες ιδιαίτερες η κολχικίνη δεν έχει. Πρέπει να προσέξουμε τη χορήγησή της μαζί με άλλα φάρμακα, που μπορεί η χορήγησή τους μαζί να έχει κάποιες παρενέργειες. Πρέπει ο γιατρός που τη χορηγεί να γνωρίζει την αγωγή του ασθενούς, ώστε να μην υπάρξει τέτοιο πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο κ. Γώγος.

Μεταλλάξεις και εμβόλια

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις του ιού, και την ανησυχία που έχουν φέρει στους ειδικούς για το κατά πόσο τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και απέναντι σε αυτές, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «στον κοροναϊό είχαμε πάνω από 1.000 μεταλλάξεις από την αρχή της πανδημίας. Από αυτές είναι 3-4 που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Για αυτές γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι μεταδοτικότερος, που σημαίνει περισσότερους νοσούντες και περισσότερα ενδεχομένως θύματα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει ως προς τη μετάδοση του ιού, και να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση για το θέμα λήψης μέτρων προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διασπορά».

«Για το θέμα των εμβολίων φαίνεται ότι με τα δεδομένα που έχουμε, καλύπτεται το βρετανικό στέλεχος. Υπάρχουν ερωτηματικά με το βραζιλιάνικο και το νοτιοαφρικανικό στέλεχος. Υπάρχουν διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Είμαστε σε αναμονή και σύντομα θα έχουμε μια εικόνα. Νομίζω μέσα σε μία δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεδομένα ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τα μεταλλαγμένα στελέχη» κατέληξε.

www.in.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα