Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοιχτά χωρίς… πελάτες!- Πώς θα λειτουργούν από αύριο τα εμπορικά καταστήματα, με λιανική με click away

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ψώνια με τον τρόπο του click away είναι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τα φετινά Χριστούγεννα.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για το κορωνοϊό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χθες ότι δεν επιτρέπεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Έτσι, το μόνο που θα λειτουργήσει είναι η αγορά με click away, όπως ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Τα καταστήματα, με τους αυστηρούς περιορισμούς, θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (όσοι θέλουν δηλαδή θα μπορούν να ανοίξουν) αλλά ουσιαστικά από την Δευτέρα.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους.

«Αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού θα πάρουμε πίσω αυτή την λειτουργία» διεμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Ο υπουργός κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης έφεραν σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας, οι οποίοι περίμεναν να δουλέψουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν μια… ανάσα! Από χθες το πρωί επικρατεί «παγωμάρα» καθώς η πλεονότητα των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα με αποτέλεσμα στην ουσία να μην μπορεί να δουλέψει με τις παραγγελίες τους να τους μένουν στο… ράφι!

Με κλειστά καταστήματα την πιο δυνατή εορταστική περίοδο, με τα λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, λογαριασμοί, ρυθμίσεις) να τρέχουν οι εκπρόσωποι των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας δηλώνουν πως έχουν περιέλθει σε πολλή δεινή θέση. Ε

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γεμάτες οι δεξαμενές πετρελαίου-Καταγγελίες γονέων ότι παρά το ψύχος δεν ανάβουν τα καλοριφέρ στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι δεξαμενές πετρελαίου σε όλα τα σχολεία είναι γεμάτες, ενώ ο Δήμος δεν έχει λάβει από κανένα σχολείο αίτημα για έλλειψη πετρελαίου». Αυτό διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος απαντώντας στις καταγγελίες γονέων ότι υπάρχουν σχολεία που παρά το ψύχος δεν έχουν θέσει σε λειτουργία τα καλοριφέρ.

Όπως φαίνεται η απόφαση να μην λειτουργεί το καλοριφέρ είναι αποκλειστικά ορισμένων Διευθυντών, οι οποίοι θεωρούν πως θέρμανση και ανοικτά παράθυρα –λόγω κορωνοϊού- δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Την ίδια ώρα όμως, οι μικροί μαθητές είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν μάθημα τρέμοντας από το κρύο, γι’ αυτό και οι  συγκεκριμένοι Διευθυντές καλούνται από τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους, προκειμένου τα παιδιά να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να μην διαταράσσεται η εκπαιδευτική λειτουργία για λόγους… οικονομίας.

Γεμάτες οι δεξαμενές πετρελαίου

Καταγγελίες γονέων ότι παρά το ψύχος δεν ανάβουν τα καλοριφέρ στα σχολεία

«Οι δεξαμενές πετρελαίου σε όλα τα σχολεία είναι γεμάτες, ενώ ο Δήμος δεν έχει λάβει από κανένα σχολείο αίτημα για έλλειψη πετρελαίου». Αυτό διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος απαντώντας στις καταγγελίες γονέων ότι υπάρχουν σχολεία που παρά το ψύχος δεν έχουν θέσει σε λειτουργία τα καλοριφέρ.
Όπως φαίνεται η απόφαση να μην λειτουργεί το καλοριφέρ είναι αποκλειστικά ορισμένων Διευθυντών, οι οποίοι θεωρούν πως θέρμανση και ανοικτά παράθυρα –λόγω κορωνοϊού- δεν μπορούν να συνδυαστούν.
Την ίδια ώρα όμως, οι μικροί μαθητές είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν μάθημα τρέμοντας από το κρύο, γι’ αυτό και οι συγκεκριμένοι Διευθυντές καλούνται από τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους, προκειμένου τα παιδιά να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να μην διαταράσσεται η εκπαιδευτική λειτουργία για λόγους… οικονομίας.

Περισσότερα

Οικονομία

Κράτησαν… άμυνα στην πανδημία: 972 εγγραφές και 377 διαγραφές επιχειρήσεων στην Αχαΐα το 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, το 2020 «έκλεισε» με θετικό ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Οι νέες επιχειρήσεις υπερίσχυσαν των «λουκέτων», παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός, αναγκάζοντας πολλές ΜμΕ να κατεβάσουν ρολά για μήνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ από το Επιμελητήριο Αχαΐας, το 2020, σε σχέση με αυτές που άνοιξαν και αυτές που έκλεισαν, το πρόσημο είναι θετικό, εφόσον η διαφορά ανέρχεται στις 595 επιχειρήσεις. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 55 επιχειρήσεις περισσότερες στην μεταποίηση, δεδομένου ότι άνοιξαν 125 αλλά έκλεισαν 70.

Στον κλάδο του εμπορίου, η ψαλίδα άνοιξε περισσότερο, εφόσον η διαφορά έφθασε τις 156 επιχειρήσεις, καθώς άνοιξαν 287 και έκλεισαν 131.
Η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς φθάνει το ύψος των 384, με δεδομένο ότι άνοιξαν 560 και έκλεισαν 176 επιχειρήσεις. Ωστόσο, πλήρης αποτύπωση της κατάστασης στο επιχειρείν αναμένεται το επόμενο διάστημα, όταν επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και διαφανεί πόσες τελικά επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να σηκώνουν ρολά και να ανοίξουν πάλι τις πύλες τους ελπίζοντας σε επιβίωση. Εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν
κλείσει περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στο 2020 και να μην το έχουν δηλώσει ακόμη στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πάντως, τα επίσημα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν πως οι επιχειρήσεις κράτησαν… άμυνα απέναντι στην επέλαση του κορωνοϊού που έπληξε τις επιχειρήσεις και προκάλεσε βαθύτατο ρήγμα στην οικονομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών-Πύργου: Τι προβλέπει η αναβάθμιση

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύτηκε χθες στη «Γ» η προκήρυξη του διαγωνισμού για το σημαντικό έργο, αναβάθμισης της ασφάλειας στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

Το έργο θα εκτελεστεί εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και προβλέπει παρεμβάσεις σε μήκος 85 χιλιομέτρων, από το τέλος της παράκαµψης Πατρών µέχρι την αρχή της παράκαµψης Πύργου. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι η διάστρωση αντιολισθηρού τάπητα,σε όλο το μήκος της οδού, διαχωρισμός κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα κολωνάκια σήμανσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος 45 χλμ και στις δύο κατευθύνσεις, διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού, φωτεινή Σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους, πέντε διαβάσεις πεζών κ.α.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα