Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεάν νερό μέχρι το 2026-Ο  Κώστας Πελετίδης απαντά μέσω της «Γ» στην επίθεση που δέχεται για το Φράγμα Πείρου- Παράπειρου

Published

on

Συνέντευξη στην Μαρία Ορφανού

«Οι τρεις Δήμοι, θα παίρνουν το νερό δωρεάν μέχρι το 2026, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος καλύπτεται από το Υπουργείο, μέσω της ΕΥΔΕ». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης απαντώντας μέσω της «Γ» στις βολές που δέχεται από την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΕΡ.: Κύριε Δήμαρχε γιατί αυτή η επιμονή να μην εφαρμόζετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συγκρότηση διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης για το Φράγμα Πείρου;

ΑΠ.: Γιατί η συγκρότηση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης για το Φράγμα Πείρου – Παράπειρου, συνεπάγεται και ανάληψη κόστους λειτουργίας και συντήρησης, το οποίο θα πρέπει να καλύψουν οι δημότες της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου. Θα λειτουργεί δηλαδή, στην λογική της ανταπόδοσης. Το νερό που θα έρχεται στο διυλιστήριο, θα το πληρώνουν οι δημότες. Ένα ποσόν, που πλησιάζει τα 4 εκατ. ευρώ το χρόνο!
Η πολιτική των κυβερνήσεων του κυρίαρχου συστήματος, είναι να μετακυλύει στον λαό της δαπάνη της λειτουργίας και συντήρησης των πάντων. Το βλέπουμε με τους δρόμους και τα διόδια, το βλέπουμε στο Παμπελοποννησιακό, με τους Παιδικούς Σταθμούς κ.λπ. και το ίδιο θέλουν να κάνουν με το Φράγμα. Με αυτό τον τρόπο, το χρήμα πάει εκεί που θέλουν, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πολυεθνικών ομίλων και όχι των λαϊκών αναγκών.
Αυτό για τον λαό και των τριών Δήμων, δεν είναι αποδεκτό.

Οι δημότες έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ειδικούς φόρους για βενζίνης, πετρέλαιο, οινοπνευματώδη, τσιγάρα και πλήθος άλλες φοροληστείες.

Τα χρήματα αυτά που συγκεντρώνονται και αναδιανέμονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, διεκδικούμε να χρηματοδοτούν και να καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, όπως την λειτουργία και συντήρηση του Φράγματος».

δ

Ροή ειδήσεων

Advertisement