Connect with us

Ελλάδα

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες

Published

on

Χρειάστηκαν 57 ημέρες ερευνών κάθε πτυχής της υπόθεσης για τις υπηρεσίες της κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να φτάσει στα στοιχεία των 8 ανθρώπων που μετείχαν στη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Η ΕΛ.ΑΣ αξιοποίησε και ανέλυσε εικόνες από κάμερες ασφαλείας, αναρτήσεις στα social media αλλά και αναρτήσεις σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να φτάσει στην ταυτοποιήση των δραστών.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Μεγάλος διαγωνισμός του ethnos.gr: Κερδίστε ένα Volkswagen T-Roc αξίας 23.200€ με ένα SMS!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες, για τους οποίους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, ενώ κάποιοι εξ αυτών είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι, όμως, εκείνη την ημέρα δεν είχαν μάθημα στο Πανεπιστήμιο.

Οι δράστες αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού…

Το χρονικό της επίθεσης στον ΠρύτανηΗ δημοσιοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο με την επίθεση στον πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη είχε σοκάρει την κοινή γνώμη και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Στις φωτογραφίες, ο Δημήτρης Μπουραντώνης, ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και είχε ένα πλακάτ περασμένο στο λαιμό που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ήταν το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, όταν έγινε η εισβολή στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ.

Οι δράστες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και με την βία του κρέμασαν στο λαιμό τη πινακίδα. Κρατώντας τον από τους ώμους και τα χέρια ώστε να μη μπορεί να αντιδράσει, στάθηκαν δίπλα του για την φωτογραφία που αργότερα κυκλοφόρησε στα social media.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που αναφερόταν σε ομάδα 15 κουκουλοφόρων που «εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας», επισημαίνοντας: «Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν».

Την αμέσως επόμενη ημέρα, σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε η ανάρτηση ανάληψης ευθύνης που έκανε λόγο για «παρέμβαση/ εκκένωση στο γραφείο του Πρύτανη στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων».

Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αντέδρασε έντονα: «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες», είχε αναφέρει.

Μετά την ταυτοποίηση, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι το γεγονός πως δεν εκδόθηκαν αμέσως εντάλματα σύλληψης για τους δράστες, θα δυσκολέψει την προσπάθεια να διερευνηθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, αφού δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί έρευνα στα σπίτια τους. Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

www.ethnos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement