Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Ιρλανδία: Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί στη χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ιρλανδία επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορεί στη χώρα η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού η οποία εμφανίστηκε στη Βρετανία και οδήγησε σε αλλεπάλληλες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από πολλές χώρες του κόσμου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού» αφού το Εθνικό Εργαστήριο Ιολογίας του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Δουβλίνου ανέλυσε το γονιδίωμά του, ανέφερε ο αρχίατρος Τόνι Χόλοχαν.

«Οι περαιτέρω εξετάσεις, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, θα καθορίσουν σε ποιο βαθμό» έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη αυτή στην Ιρλανδία, πρόσθεσε. Η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βρετανία, μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την έξαρση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

56% πιο μολυσματική η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η ανεξάρτητη επιτροπή Sage, ένα συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης Τζόνσον στα θέματα που άπτονται του κορωνοϊού, πλέον υπάρχουν επαρκή στοιχεία που φανερώνουν ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πολύ πιο μολυσματικό.

Η επιτροπή, σύμφωνα με την «Daily Mail», ενημέρωσε εγγράφως την κυβέρνηση ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού με την ονομασία (B117 ή B.1.1.7) είναι «56% πιο μολυσματική από την “προκάτοχό” της». Αυτό, όπως σημειώνουν, είναι πιθανό να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό το 2021 απ’ ό,τι το 2020, ανεξάρτητα από το αν επιβληθούν εθνικά lockdown.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/irlandia-nea-metallaxi-koronoioy-25-12

Ροή ειδήσεων

Advertisement