Connect with us

Υγεία

 Γυμναστική στην καραντίνα

Published

on

Του Παναγιώτη Βουλουξή

Εκμεταλλευτείτε το ίντερνετ κι επιλέξτε τον τρόπο άσκησης που σας ταιριάζει.

Προσέξτε ο τρόπος άσκησης να συμβαδίζει με το επίπεδό σας, με τις ανάγκες σας, αλλά και να σας αρέσει αυτό που κάνετε. Πριν όμως ξεκινήσετε, σας παρουσιάζουμε μερικά tips για να σας βοηθήσουμε.

  1. ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ: Βάλτε έναν ρεαλιστικό στόχο και εμπλουτίστε τον με προσήλωση και πειθαρχεία. π.χ. Θέλω να φτάσω να τρέχω ή να περπατάω 8 χιλιόμετρα. Ξεκινήστε από τα 4 χλμ. και αυξήστε σταδιακά το νούμερο.
  2. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη στιγμή που τέθηκε ο στόχος αποφασίζουμε πόσες φορές την εβδομάδα, μπορούμε να κάνουμε την προπόνησή μας. Για καλύτερο αποτέλεσμα απαιτούνται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, διαλέγουμε την ώρα της προπόνησης. Είναι σημαντικό η ώρα άσκησης να μας ταιριάζει. Άλλοι τύποι είναι πρωινοί, άλλοι βραδινοί.
  3. ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ; Λύσεις υπάρχουν. Αν δεν έχεις βαράκια, δύο μεγάλα μπουκάλια νερού, αρκούν. Μια σχολική τσάντα με λίγα βιβλία, μπορούν να βοηθήσουν να κάνεις άσκηση με αντίσταση.
  4. ΧΩΡΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: επιλέγουμε πού θα ασκηθούμε. Προσωπική μου άποψη είναι η εναλλαγή. Τι εννοώ; Άσκηση στο σπίτι σε συνδυασμό με εξωτερική γυμναστική. Δύο φορές την εβδομάδα στο άλσος, στην παραλία, στον δρόμο περπάτημα, τρέξιμο. Και δύο φορές με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης στο σπίτι.
  5. ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ: Εκμεταλλευτείτε τις απαγορεύσεις, στείλτε μήνυμα και ξεκινήστε για το σουπερ μάρκετ περπατώντας. Γιατί όχι βάδην στον λογιστή σας; Ή με το ποδήλατο στην τράπεζα και στις υπηρεσίες;

Ροή ειδήσεων

Advertisement