Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αμετακίνητη η δημοτική Αρχή για το φορέα του Φράγματος παρά το «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να καταδίκασε την μη τήρηση και εφαρμογή των αποφάσεων του Σώματος και της προσπάθειας φίμωσης των συμβούλων και να κατήγγειλε την καταστρατήγηση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, η δημοτική Αρχή όμως παραμένει αμετακίνητη…

Όπως προέκυψε και από την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση το χάσμα μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι αγεφύρωτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι θα εφαρμόσει την δική του πολιτική για την οποία ψηφίστηκε από τους δημότες, ενώ η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι οι Πατρινοί δεν έδωσαν στην «Λαϊκή Συσπείρωση» την πλειοψηφία, ζητώντας συνέργειες και συνεργασίες.

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «αντί να νοιαστούν για το πώς θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή. Στην ουσία, «τα έχουν» με τον πατραϊκό λαό και θέλουν να τον τιμωρήσουν, γιατί «παρεκτράπη» και επέλεξε εμάς ως δημοτική αρχή και ως Δήμαρχο τον Πελετίδη, ώστε να δει «μία άσπρη μέρα». Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν υποκλινόμαστε σε αυτούς που έκαναν τη ζωή μας δύσκολη.

Μπήκαμε μπροστά για το σύνολο των αναγκών του πατραϊκού λαού. Αυτή η πορεία έχει δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες και διάφορους τοπικούς «υποτακτικούς» σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές.
Πέρασε η εποχή των δήθεν «οραμάτων», που συνεπάγονταν παχιά λόγια με ασήμαντο έργο. Η πόλη μας έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο. Εκεί βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Όλα όσα ήταν μόνο προς συζήτηση εδώ και δύο δεκαετίες, έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που έχει ήδη πληρωθεί από το λαό μας, θα δώσει δωρεάν νερό στην πόλη μας και στους γειτονικούς Δήμους. Θα εξοικονομήσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία. Όσο θα είμαστε ενωμένοι, δε θα τολμήσει καμία κυβέρνηση να «χαρατσώσει» ξανά τους συνδημότες μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατραϊκό λαό, θα ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του. Τον διαβεβαιώνουμε, για μία ακόμα φορά, ότι εμείς θα είμαστε «κερί αναμμένο» δίπλα του, στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή, για την ανακούφισή του.

Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τον πατραϊκό λαό, θα το υλοποιήσουμε».

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ

Στον απόηχο της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος ανέφερε πως «ο κ. Πελετίδης εξακολουθεί δυστυχώς να είναι περιχαρακωμένος στην στείρα και απαρχαιωμένη ιδεοληψία του κομμουνισμού, μην δείχνοντας καμία απολύτως πρόθεση συνεργασίας και σύγκλησης, κάτι το οποίο έχει τόση ανάγκη η πόλη μας. Ειδικότερα για την υπόθεση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου και μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Δήμαρχος αποκαλύπτει την πραγματική του θέση και κυρίως το ότι το «δωρεάν νερό στον πατρινό» μετατράπηκε, δυστυχώς, σε σκόνη και θρύψαλα! Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επιζητούμε την σύγκληση και την συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή και με όλες τις παρατάξεις».

Π. ΨΩΜΑΣ: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ο επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς έκανε λόγο για πικρές αλήθειες δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα «αποφασίζετε μόνοι σας, επιδεικνύετε αφόρητο κομματισμό, απαξιώνετε τους θεσμούς, πολιτεύεστε με μονομανία, επιδίδεστε σε ασύλληπτη προπαγάνδα, διακατέχεστε από ιδεοληψία, είστε ευεπίφοροι στα λάθη και στα ψέματα, αντιμετωπίζετε με ασέβεια τα όργανα και τους δημότες, συμπεριφέρεστε με αλαζονεία, έχετε αλλεργία στις συνεργασίες, αντιμετωπίζετε με κουτοπονηριά σοβαρά θέματα της πόλης. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη θεσμική εκτροπή. Έφτασε η ώρα να το ακούσετε: «ανοχή τέλος». Επιστρέψτε στη Δημοκρατία. Αποδείξτε επιτέλους ότι νοιάζεστε για την πόλη και όχι μόνο για την πολιτική και την κομματική σας γραμμή».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΙ «ΝΕΟ-ΤΡΑΜΠΙΣΤΕΣ»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως «ο «Τραμπισμός» βρήκε μιμητές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Και μάλιστα, προερχόμενους από τον χώρο του ΚΚΕ, που ξεδιάντροπα αρνούνται να σεβαστούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας ως διαρκείς εραστές μονοκομματικών και μονοπαραταξιακών δικτατοριών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ παραδίδουμε στην κρίση του Πατραϊκού Λαού την διαρκή απείθεια της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρει δημοκρατικό άλλοθι με τη σιωπή της. Είμαστε αποφασισμένοι να ταράξουμε τους «νεοΤραμπιστές» της Πάτρας στη δημοκρατική νομιμότητα».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο Ροϊτίκων – Βραχνεΐκων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στα Ροΐτικα οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι εργαζόμενοι που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους ενόψει της σεζόν.

Στην κινητοποίηση καλούνται οι φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα και όλοι όσοι θίγονται άμεσα από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης.

Γι’ ακόμα μια χρονιά καλούνται δεκάδες επιχειρήσεις κι εκατοντάδες εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το έργο βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ οι εργασίες δεν ξεπερνούν το 60% των συνολικών παρεμβάσεων.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις οδηγούν στους… δρόμους!

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «είναι ένα έργο που πραγματικά οι δημότες το περίμεναν χρόνια. Ένα έργο σημαντικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Δυστυχώς όμως μέσα από τα παιχνίδια, τα οποία οργανώνονται ανάμεσα στον ανάδοχο και τη δημοτική αρχή, κινδυνεύει αυτό το έργο να τιναχτεί στον αέρα ότι και αν αυτό σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό».

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πατρέων για έργα εν όψει της σεζόν που ξεκίνησε και να υλοποιήσει η εταιρεία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2023, όπως επίσης και να γίνει άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παύση των εργασιών έως αρχές Σεπτεμβρίου κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ψευδώς η Δημοτική αρχή.

«Κλείνουμε τον δρόμο γιατί μας κλείνουν!», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα   της Παρασκευής, ένα παιδί, ηλικίας περίπου δέκα ετών από χωριό του Δήμου Πύργου μετά από πτώση που είχε από τρακτέρ.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου φέροντας βαριά τραύματα σε πόδια και λεκάνη ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο. Το περιστατικό διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιδειξίας αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε  δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα