Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Αμετακίνητη η δημοτική Αρχή για το φορέα του Φράγματος παρά το «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις

Μπορεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να καταδίκασε την μη τήρηση και εφαρμογή των αποφάσεων του Σώματος και της προσπάθειας φίμωσης των συμβούλων και να κατήγγειλε την καταστρατήγηση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, η δημοτική Αρχή όμως παραμένει αμετακίνητη…
Όπως προέκυψε και από την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση το χάσμα μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι αγεφύρωτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι θα εφαρμόσει την δική του πολιτική για την οποία ψηφίστηκε από τους δημότες, ενώ η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι οι Πατρινοί δεν έδωσαν στην «Λαϊκή Συσπείρωση» την πλειοψηφία, ζητώντας συνέργειες και συνεργασίες.
Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «αντί να νοιαστούν για το πώς θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή. Στην ουσία, «τα έχουν» με τον πατραϊκό λαό και θέλουν να τον τιμωρήσουν, γιατί «παρεκτράπη» και επέλεξε εμάς ως δημοτική αρχή και ως Δήμαρχο τον Πελετίδη, ώστε να δει «μία άσπρη μέρα». Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν υποκλινόμαστε σε αυτούς που έκαναν τη ζωή μας δύσκολη.
Μπήκαμε μπροστά για το σύνολο των αναγκών του πατραϊκού λαού. Αυτή η πορεία έχει δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες και διάφορους τοπικούς «υποτακτικούς» σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές.
Πέρασε η εποχή των δήθεν «οραμάτων», που συνεπάγονταν παχιά λόγια με ασήμαντο έργο. Η πόλη μας έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο. Εκεί βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Όλα όσα ήταν μόνο προς συζήτηση εδώ και δύο δεκαετίες, έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που έχει ήδη πληρωθεί από το λαό μας, θα δώσει δωρεάν νερό στην πόλη μας και στους γειτονικούς Δήμους. Θα εξοικονομήσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία. Όσο θα είμαστε ενωμένοι, δε θα τολμήσει καμία κυβέρνηση να «χαρατσώσει» ξανά τους συνδημότες μας.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατραϊκό λαό, θα ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του. Τον διαβεβαιώνουμε, για μία ακόμα φορά, ότι εμείς θα είμαστε «κερί αναμμένο» δίπλα του, στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή, για την ανακούφισή του.
Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τον πατραϊκό λαό, θα το υλοποιήσουμε».
ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ
Στον απόηχο της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος ανέφερε πως «ο κ. Πελετίδης εξακολουθεί δυστυχώς να είναι περιχαρακωμένος στην στείρα και απαρχαιωμένη ιδεοληψία του κομμουνισμού, μην δείχνοντας καμία απολύτως πρόθεση συνεργασίας και σύγκλησης, κάτι το οποίο έχει τόση ανάγκη η πόλη μας. Ειδικότερα για την υπόθεση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου και μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Δήμαρχος αποκαλύπτει την πραγματική του θέση και κυρίως το ότι το «δωρεάν νερό στον πατρινό» μετατράπηκε, δυστυχώς, σε σκόνη και θρύψαλα! Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επιζητούμε την σύγκληση και την συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή και με όλες τις παρατάξεις».
Π. ΨΩΜΑΣ: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Ο επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς έκανε λόγο για πικρές αλήθειες δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα «αποφασίζετε μόνοι σας, επιδεικνύετε αφόρητο κομματισμό, απαξιώνετε τους θεσμούς, πολιτεύεστε με μονομανία, επιδίδεστε σε ασύλληπτη προπαγάνδα, διακατέχεστε από ιδεοληψία, είστε ευεπίφοροι στα λάθη και στα ψέματα, αντιμετωπίζετε με ασέβεια τα όργανα και τους δημότες, συμπεριφέρεστε με αλαζονεία, έχετε αλλεργία στις συνεργασίες, αντιμετωπίζετε με κουτοπονηριά σοβαρά θέματα της πόλης. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη θεσμική εκτροπή. Έφτασε η ώρα να το ακούσετε: «ανοχή τέλος». Επιστρέψτε στη Δημοκρατία. Αποδείξτε επιτέλους ότι νοιάζεστε για την πόλη και όχι μόνο για την πολιτική και την κομματική σας γραμμή».
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΙ «ΝΕΟ-ΤΡΑΜΠΙΣΤΕΣ»
Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως «ο «Τραμπισμός» βρήκε μιμητές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Και μάλιστα, προερχόμενους από τον χώρο του ΚΚΕ, που ξεδιάντροπα αρνούνται να σεβαστούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας ως διαρκείς εραστές μονοκομματικών και μονοπαραταξιακών δικτατοριών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ παραδίδουμε στην κρίση του Πατραϊκού Λαού την διαρκή απείθεια της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρει δημοκρατικό άλλοθι με τη σιωπή της. Είμαστε αποφασισμένοι να ταράξουμε τους «νεοΤραμπιστές» της Πάτρας στη δημοκρατική νομιμότητα».
Σχετικά θέματα
-
«Στηρίξτε τον αγώνα μας»-Ανοικτή επιστολή των εργαζομένων της Κοινωφελούς 2018/2019/2020 στον Κ. Πελετίδη να εφαρμόσει την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου
-
Στην γιορτή του 9ου Γυμνασίου Πατρών ο Κώστας Πελετίδης
-
Πελετίδης για 25η Μαρτίου: “Δεν μπορούμε να ζούμε σαν σκλάβοι”
-
Τους πρώτους 28 υποψήφιους ανακοίνωσε ο Γρ. Αλεξόπουλος
-
Συνάντηση Πελετίδη με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ
-
Κώστας Πελετίδης για την απεργία της 8ης Μαρτίου: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο»
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων
Δημοσιεύθηκε
36 λεπτά πρνστις
1 Απριλίου 2023 06:11
Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο Ροϊτίκων – Βραχνεΐκων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στα Ροΐτικα οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι εργαζόμενοι που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους ενόψει της σεζόν.
Στην κινητοποίηση καλούνται οι φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα και όλοι όσοι θίγονται άμεσα από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης.
Γι’ ακόμα μια χρονιά καλούνται δεκάδες επιχειρήσεις κι εκατοντάδες εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το έργο βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ οι εργασίες δεν ξεπερνούν το 60% των συνολικών παρεμβάσεων.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις οδηγούν στους… δρόμους!
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «είναι ένα έργο που πραγματικά οι δημότες το περίμεναν χρόνια. Ένα έργο σημαντικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Δυστυχώς όμως μέσα από τα παιχνίδια, τα οποία οργανώνονται ανάμεσα στον ανάδοχο και τη δημοτική αρχή, κινδυνεύει αυτό το έργο να τιναχτεί στον αέρα ότι και αν αυτό σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό».
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πατρέων για έργα εν όψει της σεζόν που ξεκίνησε και να υλοποιήσει η εταιρεία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2023, όπως επίσης και να γίνει άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παύση των εργασιών έως αρχές Σεπτεμβρίου κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ψευδώς η Δημοτική αρχή.
«Κλείνουμε τον δρόμο γιατί μας κλείνουν!», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ
Δημοσιεύθηκε
9 ώρες πρνστις
31 Μαρτίου 2023 22:16
Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα της Παρασκευής, ένα παιδί, ηλικίας περίπου δέκα ετών από χωριό του Δήμου Πύργου μετά από πτώση που είχε από τρακτέρ.
Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου φέροντας βαριά τραύματα σε πόδια και λεκάνη ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο. Το περιστατικό διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Επιδειξίας αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας
Δημοσιεύθηκε
9 ώρες πρνστις
31 Μαρτίου 2023 21:54
Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.
Ροή ειδήσεων
Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων
Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ
Πάτρα: Επιδειξίας αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας
Πέτρος Κόκκαλης από την Πάτρα στo Gnomip: “Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν λύνονται με φούστες”
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παραμονή των συμβασιούχων και μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ
Άνοιξε το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2023, άμεσα οι επιστροφές φόρου
Πάτρα: Πυρκαγιά σε Ελαιώνα στο Παυλόκαστρο
Βουγιουκλάκη: Στην αντεπίθεση ο γιος της Αλίκης – Απαντά με αγωγή στον Γιώργο Λιάνη
Νεκρός λοχαγός – Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης
Ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας στον Μητροπολίτη Πατρών
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ: Ιδού πως κατάντησαν την Mercedes ιδιοκτήτη αλυσίδας καφέ! Αυτόν τον Πατρινό “χτύπησαν” άγνωστοι
-
Υγεία7 ημέρες πρν
Οι παγίδες και τα μυστικά της νηστείας-Συστάσεις επιστημόνων στους καταναλωτές για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο της Σαρακοστής
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Λουκέτο σε πασίγνωστο εμπορικό κατάστημα του κέντρου
-
Χωρίς κατηγορία3 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τετάρτη (29/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (30/3)
-
Ελλάδα6 ημέρες πρν
Θρήνος για την 22χρονη Πέννυ
-
Τοπική αγορά4 ημέρες πρν
Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα
-
Ελλάδα7 ημέρες πρν
Με έμφραγμα στο νοσοκομείο πασίγνωστος τραγουδιστής – Η κατάσταση της υγείας του