Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αμετακίνητη η δημοτική Αρχή για το φορέα του Φράγματος παρά το «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να καταδίκασε την μη τήρηση και εφαρμογή των αποφάσεων του Σώματος και της προσπάθειας φίμωσης των συμβούλων και να κατήγγειλε την καταστρατήγηση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, η δημοτική Αρχή όμως παραμένει αμετακίνητη…

Όπως προέκυψε και από την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση το χάσμα μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι αγεφύρωτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι θα εφαρμόσει την δική του πολιτική για την οποία ψηφίστηκε από τους δημότες, ενώ η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι οι Πατρινοί δεν έδωσαν στην «Λαϊκή Συσπείρωση» την πλειοψηφία, ζητώντας συνέργειες και συνεργασίες.

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «αντί να νοιαστούν για το πώς θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή. Στην ουσία, «τα έχουν» με τον πατραϊκό λαό και θέλουν να τον τιμωρήσουν, γιατί «παρεκτράπη» και επέλεξε εμάς ως δημοτική αρχή και ως Δήμαρχο τον Πελετίδη, ώστε να δει «μία άσπρη μέρα». Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν υποκλινόμαστε σε αυτούς που έκαναν τη ζωή μας δύσκολη.

Μπήκαμε μπροστά για το σύνολο των αναγκών του πατραϊκού λαού. Αυτή η πορεία έχει δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες και διάφορους τοπικούς «υποτακτικούς» σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές.
Πέρασε η εποχή των δήθεν «οραμάτων», που συνεπάγονταν παχιά λόγια με ασήμαντο έργο. Η πόλη μας έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο. Εκεί βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Όλα όσα ήταν μόνο προς συζήτηση εδώ και δύο δεκαετίες, έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που έχει ήδη πληρωθεί από το λαό μας, θα δώσει δωρεάν νερό στην πόλη μας και στους γειτονικούς Δήμους. Θα εξοικονομήσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία. Όσο θα είμαστε ενωμένοι, δε θα τολμήσει καμία κυβέρνηση να «χαρατσώσει» ξανά τους συνδημότες μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατραϊκό λαό, θα ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του. Τον διαβεβαιώνουμε, για μία ακόμα φορά, ότι εμείς θα είμαστε «κερί αναμμένο» δίπλα του, στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή, για την ανακούφισή του.

Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τον πατραϊκό λαό, θα το υλοποιήσουμε».

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ

Στον απόηχο της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος ανέφερε πως «ο κ. Πελετίδης εξακολουθεί δυστυχώς να είναι περιχαρακωμένος στην στείρα και απαρχαιωμένη ιδεοληψία του κομμουνισμού, μην δείχνοντας καμία απολύτως πρόθεση συνεργασίας και σύγκλησης, κάτι το οποίο έχει τόση ανάγκη η πόλη μας. Ειδικότερα για την υπόθεση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου και μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Δήμαρχος αποκαλύπτει την πραγματική του θέση και κυρίως το ότι το «δωρεάν νερό στον πατρινό» μετατράπηκε, δυστυχώς, σε σκόνη και θρύψαλα! Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επιζητούμε την σύγκληση και την συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή και με όλες τις παρατάξεις».

Π. ΨΩΜΑΣ: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ο επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς έκανε λόγο για πικρές αλήθειες δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα «αποφασίζετε μόνοι σας, επιδεικνύετε αφόρητο κομματισμό, απαξιώνετε τους θεσμούς, πολιτεύεστε με μονομανία, επιδίδεστε σε ασύλληπτη προπαγάνδα, διακατέχεστε από ιδεοληψία, είστε ευεπίφοροι στα λάθη και στα ψέματα, αντιμετωπίζετε με ασέβεια τα όργανα και τους δημότες, συμπεριφέρεστε με αλαζονεία, έχετε αλλεργία στις συνεργασίες, αντιμετωπίζετε με κουτοπονηριά σοβαρά θέματα της πόλης. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη θεσμική εκτροπή. Έφτασε η ώρα να το ακούσετε: «ανοχή τέλος». Επιστρέψτε στη Δημοκρατία. Αποδείξτε επιτέλους ότι νοιάζεστε για την πόλη και όχι μόνο για την πολιτική και την κομματική σας γραμμή».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΙ «ΝΕΟ-ΤΡΑΜΠΙΣΤΕΣ»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως «ο «Τραμπισμός» βρήκε μιμητές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Και μάλιστα, προερχόμενους από τον χώρο του ΚΚΕ, που ξεδιάντροπα αρνούνται να σεβαστούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας ως διαρκείς εραστές μονοκομματικών και μονοπαραταξιακών δικτατοριών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ παραδίδουμε στην κρίση του Πατραϊκού Λαού την διαρκή απείθεια της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρει δημοκρατικό άλλοθι με τη σιωπή της. Είμαστε αποφασισμένοι να ταράξουμε τους «νεοΤραμπιστές» της Πάτρας στη δημοκρατική νομιμότητα».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι από αστυνομικούς στο κέντρο της Πάτρας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσοι κυκλοφορούν πληρούν τις προδιαγραφές για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Πάτρας.

 

“Μπλόκα” έχουν στηθεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Γεωργίου, ζητώντας τα σχετικά έγγραφα από τους οδηγούς που διέρχονται το κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος στο κέντρο της Πάτρας είναι πολύς, το κυκλοφοριακό μεγάλο, τη στιγμή που χθες κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης που έγινε από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας, αναφέρθηκε ότι η Αχαΐα, βρίσκεται στις περιοχές που προβληματίζουν τους επιστήμονες σε ότι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού.

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα