Connect with us

Ελλάδα

Επιτέλους… «κουδούνι»-Επιστροφή από σήμερα στο σχολείο

Published

on

Την σχολική τους τσάντα παίρνουν από σήμερα όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, καθώς επιτέλους θα δουν ξανά τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Η πρώτη ημέρα αναμένεται να είναι ημέρα προσαρμογής για τους μαθητές, καθώς και εκείνοι και οι δάσκαλοι θα πρέπει να τηρούν μία σειρά από αυστηρά μέτρα.

Κι ενώ οι μαθητές θα περάσουν πάλι μετά από δύο μήνες, την πόρτα των σχολείων τους, οι εκπαιδευτικοί προετοίμασαν το έδαφος, ώστε η άφιξη και η αποχώρηση των μαθητών από τον χώρο του σχολείου να γίνει χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς συνωστισμό.
Συγκεκριμένα τα τελευταία 24ωρα οι γονείς λαμβάνουν email ή sms από τις διοικήσεις των σχολείων με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητών.

Στο μήνυμα ή το email αναγράφεται η ώρα προσέλευσης των μαθητών, η χώρα αποχώρησης, καθώς σε περίπτωση που είναι δυνατό η είσοδος από την οποία θα εισέρχονται ή θα αποχωρούν οι μαθητές.
Παραδείγματος χάριν στα μηνύματα που έστειλε Διοίκηση σχολείου σε γονείς εκτός από τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, δίνονται και επιπλέον συμβουλές όμως να τηρείται το ωράριο καθώς και να μην υπάρχει παραμονή έξω από το σχολείο μετά την παραλαβή των μαθητών.

Το τελευταίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αρκετοί γονείς θεωρούν πως η ώρα του σχολάσματος «θρέφει» τον συνωστισμό, καθώς τα 5 λεπτά διαφορά μεταξύ των τάξεων δεν αρκούν ώστε να υπάρξει πλήρης έλεγχος της κινητικότητας.
Σημειώνεται πως το μήνυμα δεν είναι ίδιο από όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά διαφέρει από μονάδα σε μονάδα.

Σε περίπτωση που οι γονείς δεν λάβουν κάποιο email,θα πρέπει να ελέγχουν την ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας ή να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μερικά σχολεία έχει προταθεί και η τοποθέτηση πλέξι γκλας στα θρανία και συγκεκριμένα ανάμεσα στους μαθητές, χωρίς φυσικά αυτό να αναιρεί την χρήση μάσκας εντός της τάξης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement