Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Καραμανλής (πάλι)  για την Πατρών-Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πατρών-Πύργου και στις εξελίξεις που δρομολογούνται αναφέρθηκε εκ νέου, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Σε συνέντευξη του, στη Realnews και στο συμπολίτη δημοσιογράφο, Γιώργο Σιαδήμα, επανέλαβε ότι έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου, και επήλθε η συμφωνία με τον παραχωρησιούχο για ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και μετά από εντατικές συνομιλίες ήρθε και η επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «είμαστε σύμφωνοι με το κοινοτικό δίκαιο».  Το τελικό βήμα της διαδικασίας, είναι στην Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Ακόμη ο υπουργός Υποδομών, αναφέρθηκε στην υλοποίηση των άμεσων εργασιών, ώστε να γίνει πιο ασφαλής ο υφιστάμενος δρόμος. «Με ένα πρόγραμμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, και στόχο τη δραστική μείωση των ατυχημάτων. Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκινάμε και ένα πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας σε 7000 σημεία σε όλη τη χώρα», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στον Άγιο Ανδρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξάλλου, με αγωνία αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από το ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας» και έχουν σταλλεί σε εργαστήριο της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το οποίο εισέβαλε στην Α’ Παθολογική Κλινική όπου καταγράφηκε επιθετική μεταδοτικότητα.

 

Τα μέτρα στο Νοσοκομείο ελήφθησαν άμεσα και τηρούνται ευλαβικά με την Α΄Παθολογική Κλινική μετά και την δεύτερη απολύμανση να είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά από σήμερα τους ασθενείς. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του διοικητή του ΓΝ Πατρών παρουσία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού και των μελών της Επιτροπής Covid -19 του Νοσοκομείου προκειμένου να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης ενόψει και της επικείμενης επαναλειτουργίας της Κλινικής.

Το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας είναι έτοιμο να διαχειριστεί την πανδημία, ωστόσο η αγωνία είναι μεγάλη δεδομένου ότι η διασπορά του ιού στην κοινότηα είναι εμφανής και τόσο η επαναλειτουργία της αγοράς μαζί με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες φαίνεται να επιβαρύνουν την κατάσταση

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εστίαση πέθανε!

Με μόνιμο «λουκέτο» μετά από αυτό που τους επέβαλε ο κορωνοϊός απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους έκλεισε προσωρινά ο κορωνοϊός, τους κλείνει μόνιμα η οικονομική δυσπραγία! Δυστυχώς ο αποκλεισμός χιλιάδων επιχειρήσεων και της Πάτρας από την επιστρεπτέα 5 βάζει την οριστική «ταφόπλακα» σε αρκετούς κλάδους, κυρίαρχα όμως στην εστίαση, η οποία ενώ εξακολουθεί να μένει κλειστή, χωρίς οικονομική βοήθεια πεθαίνει οριστικά.

Χθες το πρωί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ) και την συμμετοχή  της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας  (ΟΕΒΕΣΝΑ) και της Συντεχνίας Αρτοποιών πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την οποία στήριξαν με την παρουσία τους, τόσο η δημοτική Αρχή με τον αντιδήμαρχο, Πάνο Μελά, όσο και αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου κι άλλων φορέων.
Εκπρόσωποι όλων των κλάδων παρέδωσαν υπομνήματα αιτημάτων και διαμαρτυρίας στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

ΣΠ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την απόρριψη χιλιάδων επιχειρήσεων της εστίασης από την επιστρεπτέα 5, από την οποία «κόπηκε» το 40% των πληγεισών επιχειρήσεων που είχαν καταθέσει αίτηση, ενώ επέδωσε στον κ. Παπαθεοδώρου την αφίσα του Συλλόγου στην οποία αναγράφεται «Η εστίαση πέθανε! Ραντεβού στις κάλπες».

«Είμαστε ένας συλλογικός κοινωνικός φορέας και δεν κλείνουμε δρόμους. Όμως η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις μας λόγω του κορωνοϊού και τώρα μας κλείνουν και μόνιμα, αφού μας αποκλείουν από κάθε οικονομική βοήθεια. Ότι οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έξοδα. Αφενός πρέπει να καλύψουμε τα πάγια έξοδα και αφετέρου και πιο σημαντικό να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Πολλοί συνάδελφοι περίμεναν την επιστρεπτέα για να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίζουν για τις οικογένειές τους. Πώς θα ζήσουν; Έχει αναρωτηθεί κανείς; Έχει έρθει η στιγμή για περαιτέρω κινητοποιήσεις, διότι ποτέ δεν έχουμε βρεθεί σε δυσχερέστερη κατάσταση και το μέλλον όλων μας προβλέπεται εφιαλτικό. Θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε και με κάθε τρόπο!», δήλωσε ο κ. Στεργίου.

ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΕΒΕΣΝΑ

Το πλαίσιο αιτημάτων τους κατέθεσαν στον γενικό γραμματέα και οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣΝΑ και του Συλλόγου Αρτοποιών. Τα σωματεία όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Τηλιγάδης θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και το επόμενο διάστημα,  διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το πλαίσιο αιτημάτων που κατατέθηκε στην κινητοποίηση είναι:

 • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την αντιμετώπιση πανδημίας

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

29 νέες μολύνσεις στην Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων τις επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμος σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμα τους στην επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Ελλάδας, η οποία μετρά 29 νέες μολύνσεις (17 στην Αχαΐα, 5 στην Αιτωλ/νία, 7 στην Ηλεία).

Μπορεί χθες η Αχαΐα να κατέγραψε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε σχέση με τα 29 που ανακοινώθηκαν προχθές, ωστόσο, ο αυξημένος αριθμός των θετικών δειγμάτων από τα εργαστήρια εγείρει ανησυχία. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργαστήριο του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών από το σύνολο των 42 δειγμάτων τα 24 βγήκαν θετικά και τα 19 ασαφή.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα