Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας πέτυχε «τρίποντο» και ανάγκασε την ΕΟΚ να κάνει πίσω στο Κύπελλο ορίζοντας κλήρωση για τα ημιτελικά

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Δικαίωση του Προμηθέα στη δικαστική διαμάχη που έχει ανοίξει με την ΕΟΚ η οποία υπαναχώρησε και με χθεσινή ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως θα τηρηθεί κατά γράμμα η προκήρυξη και θα προκύψουν με κλήρωση οι έδρες των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας.


Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα τηρηθούν όσα προβλέπονται στην προκήρυξη, προφανώς κατόπιν των ενστάσεων αλλά και των εξωδίκων που είχαν σταλεί από τους νομικούς της πατρινής ΚΑΕ που είχαν εκφραστεί στην πρόθεση διεξαγωγής F4. Έτσι θα ισχύσει η διεξαγωγή ημιτελικών στις έδρες που θα προκύψουν από κλήρωση και ο τελικός σε έδρα που θα ανακοινωθεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H E.O.K. γνωστοποιεί, ως προς τη διεξαγωγή της ημιτελικής και τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ότι θα τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην οικεία Ειδική Προκήρυξη.
Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. στις 13.00. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 14 Φεβρουαρίου.
Δηλαδή οι ημιτελικοί αγώνες δεν θα γίνουν στο ΟΑΚΑ όπως είχε ανακοινώσει η ΕΟΚ αλλά θα γίνει κλήρωση για τις έδρες αλλά και για τα ζευγάρια, κάτι που ασφαλώς αρέσει στον Προμηθέα καθώς έχει την πιθανότητα να αναμετρηθεί εντός έδρας στον ημιτελικό σε περίπτωση φυσικά που ξεπεράσει το εμπόδιο του Κολοσσού.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ
Στο στρατόπεδο του Προμηθέα είναι σαφώς ικανοποιημένοι με την χθεσινή εξέλιξη και βάσει της προκήρυξης που είχε συνταχθεί από τις αρχές της χρονιάς.
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Προμηθέα παρά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ κρατά χαμηλούς τόνους και κοιτάζει μπροστά με στόχο το νικηφόρο σερί.
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και στόχος της είναι να φτάσει τον αριθμό 4 μέσα στην εβδομάδα ώστε να πετύχει δύο νίκες κόντρα στο Λαύριο που το αντιμετωπίζει εις διπλούν.
Φυσικά το έργο των πορτοκαλί είναι δύσκολο, η ομάδα του Σερέλη είναι από τις πιο ισχυρές στο πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαία ψηλά στη βαθμολογία.
Όμως ο Προμηθέας έχοντας σιγά-σιγά βρει χημεία με τα νέα αποκτήματα αλλά και ρυθμό θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση που είναι και η πιο δύσκολη επειδή θα γίνει εκτός έδρας.
ΜΕ ΕΒΑΝΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Στο αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε χθες με διπλή προπόνηση στο «Τόφαλος» και το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Μάκη Γιατρά.
Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με μεσημεριανή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα και σε αυτή αναμένεται να βρίσκεται για πρώτη φορά ο Τζεγουιν Έβανς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement