Connect with us

Lifestyle

Πασχάλης Τσαρούχας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1000 καταγγελίες»

Published

on

O ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει στον χώρου του θεάτρου και όχι μόνο, σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους βία.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, μιλώντας στην εκπομπή «το Πρωϊνό», το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δέχεται τις τελευταίες ημέρες σωρεία καταγγελιών. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν» ενώ σημείωσε ότι οι θύτες για τα εν λόγω περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας καθημερινά αυξάνονται κατά 3 με 4.

Δείτε το βίντεο:

Η σύνθεση του Πειθαρχνικού Συμβουλίου του ΣΕΗ είναι η εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

Όσον αφορά στις αρμοδιότητές του, αυτές είναι καθαρά ενδοσωματειακές: Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ δεν θα παραπέμπει στον εισαγγελέα κάποιο άτομο σε βάρος του οποίου έχει γίνει μια καταγγελία. Θα σχηματήσει ωστόσο φάκελο για το περιστατικό, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη έαν ο καταγγελών/ούσα προβεί σε μήνυση ή αγωγή. Το έργο κοινώς του νέου Σώματος του ΣΕΗ γίνεται σε ηθική βάση.

Ως προς τις ποινές που μπορεί να επιβάλει, αυτές κυμαίνονται από απλή σύσταση μέχρι οριστική διαγραφή από το σωματείο, κάτι που σήμερα έχει αποκλειστικά συμβολικό και ηθικό βάρος. Σημειώνεται ότι εάν δεν είχε καταργηθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού, το Πειθαρχικό του ΣΕΗ θα μπορούσε να αποφασίσει την παύση της άδειας άσκησης ενός ηθοποιού κι αυτό θα ήταν ισοδύναμο με την οριστική παύση της εργασίας του.

www.aftodioikisi.gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement